Reacties voor: Dash: maak van je iPhone een autoradio

Het Kickstarter-project Dash is een autoradio die alleen je iPhone gebruikt: door je iPhone 4 of iPhone 4S in het frontje te plaatsen, kun je hem gebruiken voor alles dat je voorheen met je radio deed.
Lees het complete artikel β†’ Dash: maak van je iPhone een autoradio
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 35 reacties

  1. Wat een oerlelijk ding

    Zoiets zou ik nooit in me auto zetten !!

  2. Het lijkt me helemaal top maar zie ook wel wat beren op de weg waardoor ik nog niet helemaal om ben so to speak. Wanneer ik naar mijn autoradio kijk en naar dit item zie ik wel wat hoogteverschillen. In de auto’s van de VS zijn de maten duidelijk anders dan bij ons. Mijn Pioneer heeft serieus andere afmetingen en dat gaat echt niet passen zonder wat breek en snijwerk.
    Idee is fantastisch maar of het hier Europa aanslaat valt te betwijfelen.

  3. 2 Din? En zo lelijk?

    Het project is al mislukt voordat het is gestart!

    http://www.eastwestaudioshop.nl/radio-car-iphone/oxygen-o-car-iphone-car-radio/p250

  4. Lijkt me gedoemd te mislukken!

    Als eerste heb je er een dubbel DIN ruimte voor nodig; moet je maar net hebben.

    Daarnaast: Muziek luisteren via Spotify? Onderweg? Met de belachelijke datalimieten in NL? Dan ben je in no-time vet aan het bijbetalen. Alsof autorijden al niet duur genoeg is.

  5. Een bleutooth radio en een iPhonehouder en je hebt dezelfde functionaliteit, alleen voor de helft van het geld. Ik zie het voordeel dus niet…

  6. Origineel geplaatst door Sander
    Lijkt me gedoemd te mislukken!Als eerste heb je er een dubbel DIN ruimte voor nodig; moet je maar net hebben.Daarnaast: Muziek luisteren via Spotify? Onderweg? Met de belachelijke datalimieten in NL? Dan ben je in no-time vet aan het bijbetalen. Alsof autorijden al niet duur genoeg is.

    Lieve schat, de mogelijkheid tot luisteren via spotify is er πŸ˜‰ er staat niet dat je alleen maar spotify kan gebruiken πŸ˜‰ het werkt gewoon met alle apps die geluid produceren. Zelf vind ik het idee geweldig maar de uitvoering slecht. Dan ga ik liever voor de Radio die Dan zojuist linkte.

  7. Ik heb een parrot carkit en mijn iphone in een BRODIT houder en dat werkt uitstekend. Overbodig speelgoed en oerlelijk. En dan vind ik het ook nog eens behoorlijk duur voor een kastje met wat kabels naar de stereo en een klein versterkertje (die zal er wel in moeten zitten). Nee, vrij kansloos lijkt me dit

  8. Dit bestaat al in een 1-DIN radio.. Dus zo vernieuwend is het niet..

  9. Ik heb nu een prachtig 7″ kleurenscherm in mijn auto, die gaat er echt no way uit voor dit iPhone (dus met maar 3,5″) ding.

    Er zijn trouwens wel mooiere oplossingen, welke een 7″ iPhone screen emuleren. Swipen op je screen is dan ook swipen op je iPhone. Weet alleen het merk ff niet meer.

  10. @Antoon Leurs: Alleen vind ik die houders met kabels ed. ook oerlelijk, dus die oxygen radio vind ik wel wat.

    Maar wat ik wel een groot nadeel van die radio vind: Als iemand een USB stickje of eigen MP3 speler meeneemt kun je die niet meer aansluiten.
    Ik heb nu een JVC radio, daar gaan MP3 cd’s in, USB sticks, AUX aansluiting, bluetooth audio en dock-connector (via USB). Ik kan dus eigenlijk alles aansluiten. O ja, heeft ook bluetooth handsfree functie en is goedkoop in aanschaf πŸ™‚

  11. er is toch al een pioneer app radio

  12. Ik heb zelf een oxygen o’car…
    Dus ik vind dit een beetje gejat en trouwens ook erg lelijk..

  13. Koop ik toch veel liever de Appradio van Pioneer.

  14. Een woord , nee , voor skoda en darcia mensen ok maar niet in mijn duur auto

  15. Probeer eens radio te luisteren via iPhone zonder dat het toestel iedere keer buffering doet wanneer je onderweg bent.. Mij nog niet gelukt..

  16. @Dan: Ik heb die Oxygen. Werkt super.

  17. Origineel geplaatst door jer
    Een woord , nee , voor skoda en dacia mensen ok maar niet in mijn duur auto

    Ik rijd niet in een Skoda hoor.
    Maar waarom worden die twee in één adem genoemd?

  18. Opzich leuk idee, als ze fysieke knopppen toe zouden voegen om de iphone te bedienen. Als iets levensgevaarlijk blijkt is dat wel het touch-screen bedienen tijdens rijden. Niet te doen! een fysieke knop is veel makkelijker, omdat je die kunt voelen en dus zonder kijken kunt bedienen.

  19. Origineel geplaatst door MacF
    @Dan: Ik heb die Oxygen. Werkt super.

    Ook Navigatie? Tevens, werken die apps goed voor de radio? Ik neem aan dat het geen data is, maar puur je rekenkracht van de iPhone wordt gebruikt om de radio aan te sturen?

  20. Origineel geplaatst door jer
    Een woord , nee , voor skoda en darcia mensen ok maar niet in mijn duur auto

    In jouw “duur” auto… Ik gok een BMW 3 serie uit 1995 πŸ˜‰

  21. Origineel geplaatst door Sander
    Lijkt me gedoemd te mislukken!Als eerste heb je er een dubbel DIN ruimte voor nodig; moet je maar net hebben.Daarnaast: Muziek luisteren via Spotify? Onderweg? Met de belachelijke datalimieten in NL? Dan ben je in no-time vet aan het bijbetalen. Alsof autorijden al niet duur genoeg is.

    Je kunt Spotify gewoon offline beschikbaar maken hoor schat..

  22. Origineel geplaatst door Robbert
    Probeer eens radio te luisteren via iPhone zonder dat het toestel iedere keer buffering doet wanneer je onderweg bent.. Mij nog niet gelukt..

    Er zit dan ook een FM ontvanger in de radio (in de oxygen tenminste). Dus dat heeft niks met bufferen te maken.

  23. Origineel geplaatst door Martijn
    Origineel geplaatst door jerEen woord , nee , voor skoda en darcia mensen ok maar niet in mijn duur autoIn jouw β€œduur” auto… Ik gok een BMW 3 serie uit 1995

    Waarschijnlijk een groene Opel Manta πŸ™‚

  24. Ik gebruik mijn iphone voor navigatie, daarom zit de houder recht boven mijn stuur. Het lijkt mij maar niks om geregeld richting autoradio te moeten kijken…

  25. En over een jaar klagen dat er een ander model iphone is uit gekomen die niet meer past in je autoradio.

    Nee geef mij maar een gewone radio die in verbinding staat met mijn iphone kan ik jaren vooruit.

  26. Zoals eerder ook al gezegd: met een bluetooth radio en een houder kun je de belangrijkste functies al voor veel minder. Ik bel al via de speakers van mijn auto met bluetooth en stream de muziek van mijn iPhone op dezelfde manier naar de autoradio. Werkt perfect!

  27. Sony heeft ook al zoiets maar dan met een iphonedock/stickdock en wisselaar aansluiting.

    DSX-S100

  28. En moet ik er dan ook iedere keer de case afslopen? Ik blijf wel bij de parrot astroid

  29. @jer: Wat nou voor dacia mensen!! Daar past dit ding (2Din) geen eens in!! en trouwens… ik heb een radio met bluetooth, usb en sd kaart lezer, veel beter alternatief! Kan het geluid van de telefoon ook door de speakers horen, en een stuk goedkoper.

  30. Als echte Iphone liefhebber heb ik de enige echte Oxygen Audio O’car.
    (Red.) Geen particuliere verkoop in de reacties.

  31. en als de iphone straks een ander formaat heeft…

  32. (Red.) Geen particuliere verkoop in de reacties.

  33. Gewoon een Fiat kopen met de het Blue&Me systeem, een USB kabeltje inpluggen en alles (bellen, muziek, navigatie) draait allemaal synchroon via je audiosysteem. Kun je ook nog eens op je stuur muziek uitzoeken πŸ™‚

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.