KPN overweegt goedkopere mobiele abonnementen en extra diensten

KPN gaat mogelijk de prijzen van mobiele abonnementen verlagen. Er komen nieuwe abonnementen aan met lagere prijzen of meer diensten, zegt topman Eelco Blok. Het is een maatregel om weglopen van abonnees tegen te gaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

KPN MB Meter iPhone app voor dataverbruikKPN presenteerde vanochtend de kwartaalcijfers van Q4 2011, zoals je eerder op iPhoneclub kon lezen. Daarbij werd gezegd, dat het bedrijf nadacht over concurrerender abonnementen, om te voorkomen dat mobiele abonnees overstappen. In een reactie heeft KPN-CEO Eelco Blok meer duidelijkheid gegeven. Details over een prijsverlaging zijn nog niet bekendgemaakt, maar er komen binnen een paar maanden wel nieuwe abonnementen. De afgelopen tijd heeft KPN regelmatig nieuwe abonnementen gepresenteerd, om zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden. Vooral goedkope abonnementen werden duurder, waardoor zo’n 26.000 abonnees wegliepen.

Het bedrag dat de klant gemiddeld betaalt aan KPN (ARPU) is de afgelopen tijd hetzelfde gebleven, op een niveau van 24 euro. Daardoor heeft KPN ruimte om de prijzen te verlagen, omdat de klanten minder bellen en sms’en. Maar topman Blok wil nog geen details geven over eventuele prijsverlagingen. Hij zegt dat zijn bedrijf goed naar de feedback van klanten heeft geluisterd, zowel wat prijs als wat aanvullende diensten betreft. Eén van die aanvullende diensten is Spotify Premium, dat gratis bij alles-in-een-pakketten wordt aangeboden. Bij mobiele abonnementen zijn dergelijke extra diensten ook denkbaar. Blok wil echter geen details over de nieuwe abonnementen geven, omdat de concurrentie ook meeleest.

KPN zal iets moeten doen aan weglopende abonnees. Het afgelopen kwartaal stapten nooit eerder zoveel KPN-klanten over naar een andere provider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:36
Categorie Providers
Onderwerp kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.