Dash: maak van je iPhone een autoradio

Het Kickstarter-project Dash is een autoradio die alleen je iPhone gebruikt: door je iPhone 4 of iPhone 4S in het frontje te plaatsen, kun je hem gebruiken voor alles dat je voorheen met je radio deed.

Dash autoradio iPhoneHet Kickstarterproject Dash zou wel eens de autoradio van veel iPhone-gebruikers kunnen worden. Door je radio te verwijderen en te vervangen door de Dash, kun je je iPhone op het frontje klikken om hem tijdens het rijden te gebruiken. Hierdoor is je iPhone automatisch aangesloten op de auto, waardoor je bijvoorbeeld naar muziek kunt luisteren via je speakers of kunt navigeren terwijl je iPhone oplaadt.

De Dash-faceplate bevat naast een volumeknop geen fysieke knoppen: alles dat je normaal gesproken met je autoradio doet, zou mogelijk moeten zijn op je iPhone. Een speciale iPhone-app zet je app-iconen in landschapmodus op het scherm, zodat je niet je hoofd hoeft te kantelen wanneer je tussen apps wisselt.

Omdat Dash aangesloten is op de geluidsinstallatie van je auto, heeft je iPhone toegang tot alle audiofuncties. Hierdoor is het mogelijk om muziek te luisteren die op je iPhone staat, of via een app zoals Spotify. Ook handsfree bellen is een optie: tijdens een telefoongesprek hoor je via de auto-speakers degene aan de andere kant van de lijn.

De Dash-autoradio zal uiteindelijk voor 300 dollar in de winkel liggen, maar is nu alvast te bestellen door 265 dollar via Kickstarter te doneren. Je hebt hier nog 57 dagen de tijd voor en krijgt dan een Dash-systeem met een speciale faceplate voor de iPhone 4 en iPhone 4S toegestuurd. Bedenker Paul Lizer hoopt later andere frontjes voor de Dash te maken, zodat je verschillende iPhones kunt gebruiken.

Of het project van de grond komt is nog de vraag: met ongeveer 1.500 van de beoogde 45.000 dollar in de pot kan nog niemand zeggen hoe het project zal verlopen. Lukt het niet om het bedrag voor de deadline in te zamelen, dan wordt er geen geld van je rekening afgeschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 11:17
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.