AH gaat looproute-app testen

Albert Heijn gaat looproute-app testen in Hoofddorp

Albert Heijn gaat vanaf 7 mei in Hoofddorp een test beginnen met een looproute-app. Deze moet mensen helpen zo efficiënt mogelijk boodschappen te doen en makkelijker producten te vinden.

Looproute-app helpt je door de winkel

Albert Heijn gaat beginnen met een proef waarbij een app je door de winkel leidt. De grootgrutter doet dit in samenwerking met Philips en Aisle411 gedaan. De app werkt als een soort Google Maps waarmee je kunt zien hoe je door de winkel moet lopen om alles van je boodschappenlijstje te halen.

Niet meer vragen waar iets staat
De app is vooral handig voor mensen die zo snel mogelijk boodschappen willen doen omdat je een looproute krijgt op jouw boodschappenlijstje. De huidige Appie-app heeft al de mogelijkheid om je boodschappenlijstje te sorteren op de route die je door de winkel loopt. Maar wanneer je een product niet kunt vinden, moet je het nog steeds aan een medewerker vragen. De looproute-app zou dit moeten verhelpen.

Aisle411
Aisle411 is een Amerikaans bedrijf met een vestiging in Nederland. Zij hebben al eerder een proef gedaan met vergelijkbare app bij twee Amerikaanse supermarkten. Ook hebben Philips en Aisle411 al eerder samengewerkt aan een project als deze. Voor een supermarkt in Dubai (zie video hieronder) hebben ze een app gemaakt waarmee je de looproute door de winkel kunt zien en direct de producten kunt scannen. Dit zal bij de Nederlandse versie nog niet kunnen.

Aanbiedingen
In de app is het ook mogelijk om aanbiedingen te laten zien aan de klant wanneer deze langs het schap loopt. Dit kan zorgen voor een omzetstijging bij de supermarkten. Maar dat is niet de belangrijkste reden om de app in te zetten voor supermarkten. Het gaat hen voornamelijk om de winkelervaring van de klant te verbeteren.

De klant staat zo snel mogelijk weer buiten, omdat deze de efficiëntste route loopt en hij makkelijker alle producten kan vinden. Daarnaast krijgt Albert Heijn veel te weten over hoe de klant door de winkel loopt en waar naar gezocht wordt. Met deze informatie kan de supermarkt bijvoorbeeld haar assortiment aanpassen of de inrichting van de winkel veranderen.

AH gaat looproute-app testen

Expres langs chips en snoep
Dit soort apps maken het ook mogelijk om klanten expres langs de schappen met chips en snoep te laten lopen. Volgens de Albert Heijn zal dit in de praktijk niet veel gebeuren, omdat mensen dan het idee hebben dat ze voor de gek gehouden worden en dan stoppen ze ermee.

Vanaf 7 mei wordt je app getest in een winkel in Hoofddorp, waarbij vooral wordt gekeken of er überhaupt behoefte is aan een app als deze en of de app nauwkeurig genoeg is. De test zal een paar maanden duren. Daarna gaat Albert Heijn kijken hoe klanten de app ervaren hebben en wat de vervolgstappen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.