Reacties voor: Cydia Store: hoe denken iPhone-ontwikkelaars hierover?

Hoe denken iPhone-ontwikkelaars over de lancering van de Cydia Store? Wij vroegen een aantal ontwikkelaars naar hun opinie. Goede concurrentie voor de App Store of niet?
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Jesus wat een artikel ;). Maar ik denk persoonlijk toch dat dit niet zo heel veel invloed op de app store gaat hebben, omdat, naar mijn mening, toch veel ontwikkelaars naar de app store blijven gaan aangezien deze toch groter is en wat meer zekerheid biedt.

  2. Uiteraard weer interessant om te lezen, bedankt 🙂
    De Cydia Store is voor mij zeer interessant, zonder 99 dollar te betalen kan je toch een klein zakcentje bijverdienen.

  3. Hopelijk reageert Apple eens op alle negatieve punten!

  4. toch blijft het kopen in de appstore veel handiger, en gaat vele malen sneller. ik denk eigenlijk niet dat het een heel groot succes zal gaan worden, ik download eigenlijk alleen maar gratis apps in cydia tot nu toe, de appstore voelt gewoon vertrouwd. neemt niet weg dat ik veel in cydia download, maar eigenlijk alleen wanneer ik van anderen hoor dat het goed of handig is. meestal verteld iPhoneclub.nl dat 😉 😛

  5. Sorry,maar ik blijf van mening dat de jailbreakers NIET de groep gebruikers is die gaat betalen voor hun software.

  6. Origineel geplaatst door Piet
    n

    Niet iedereen jailbreakt voor de gratis software hoor, denk aan copy&paste, SBSettings e.d.

  7. Origineel geplaatst door Piet
    Sorry,maar ik blijf van mening dat de jailbreakers NIET de groep gebruikers is die gaat betalen voor hun software.

    Sorry, maar ik heb gewoon betaald voor SwirlyMMS, biteSMS en PdaNet 😉

  8. Ik denk dat het grote voordeel van de Cydia Store voor ontwikkelaars toch vooral te maken heeft met de beperkingen die je in de App Store krijgt. Als je via Cydia een app aanbied dan mag je die maken zoals je wilt en laten doen wat je wilt (kijk naar SBSettings).
    Cydia Store zal in mijn ogen vooral een voordeel hebben voor ontwikkelaars die applicaties willen maken die verder gaan dan Apple met zijn terughoudende richtlijnen toestaat.

  9. Dit artikel is niet echt disleksievriendelijk!

    Even samengevat:

    – Ontwikkelaars hebben het niet zo op jailbreaken
    – Vinden het reviewsysteem van Apple wel slecht
    – Zien geen noodzaak in de Cydia Store
    – Zijn over het algemeen een beetje wantrouw in Cydia (virrussen etc.)

  10. Origineel geplaatst door pposthoorn
    Ik denk dat het grote voordeel van de Cydia Store voor ontwikkelaars toch vooral te maken heeft met de beperkingen die je in de App Store krijgt. Als je via Cydia een app aanbied dan mag je die maken zoals je wilt en laten doen wat je wilt (kijk naar SBSettings).
    Cydia Store zal in mijn ogen vooral een voordeel hebben voor ontwikkelaars die applicaties willen maken die verder gaan dan Apple met zijn terughoudende richtlijnen toestaat.

    helemaal mee eens 🙂 en het is echt belachelijk dat er geen wallpaper optie is (standaard) en dat turn by turn navigatie verboden is zoals tomtom bv. Apple kan heel veel leren van Cydia wat mensen zelf graag willen op HUN iPhone!

  11. Origineel geplaatst door Bart
    Dit artikel is niet echt disleksievriendelijk!Even samengevat:- Ontwikkelaars hebben het niet zo op jailbreaken
    – Vinden het reviewsysteem van Apple wel slecht
    – Zien geen noodzaak in de Cydia Store
    – Zijn over het algemeen een beetje wantrouw in Cydia (virrussen etc.)

    Heb jij ook dyslexie?

  12. @iSam77:

    Als jij mij statistieken kunt laten zien over het aantal gejailbreakte iPhones en het ‘soort’ mensen dat deze jailbreakt, dan denk ik dat je pas kunt zeggen “wat mensen zelf graag willen op HUN iPhone”.

    Wat mensen willen is iets anders dan wat mensen nodig hebben. De ‘gemiddelde’ gebruiker heeft niets aan SBSettings en wil daar niet mee bezig zijn. Als je met een ‘wallpaper’ bedoelt een plaatje achter je springboard zetten, dat is een nr. 1 usability feature. Zodra je gebruikers een willekeurige foto daar achter laat zetten, verliest het springboard in vele gevallen haar overzicht, en zijn al die uren, dagen, weken, maanden van UI werk en QA testing voor niets.

    De wereld van dit soort producten is geen vrijheid blijheid voor de eindgebruiker, je moet de eindgebruiker inperken en Apple weet als geen ander hoe ze dit moeten doen.

    Apple staat er bekend om dat ze heel erg hard itereren in hun hardware en software. Zaken als Turn by Turn navigatie zullen er dan ook in komen als deze volledig zijn doorgelicht en goed werken.

    Tuurlijk ben ik van mening dat Copy / Paste er van 1.0 in had moeten zitten, dat Turn by Turn navigatie een geweldige feature is, dat ik graag veel sneller bij mijn data roaming, wifi en andere functionaliteiten kom. Als geen ander vind ik het reviewproces een aanfluiting, (zelf een app er anderhalve maand op zien pauzeren) en heeft Apple veel te veel macht in deze. Is het echter niet beter dat het op deze manier gedaan wordt, dan dat al na maand 1 de App Store een ongeleid projectiel was geworden?

    Apple mag wat opener zijn in wat ze doen, waarom ze het doen en hoe ze het doen. Ze mogen wat sneller reageren op de community als het gaat om bijv. Copy / Paste. Maar Apple is ook degene die in mijn ogen nog steeds met kop en schouders er boven uit steekt als het om de iPhone gaat.

  13. @Bram: Nee, disleksievriendeluk was ironisch bedoeld.
    Daarom heb ik het ook italic gemaakt…

    Waarom reageer ik hier eigenlijk op 😛

  14. Ik heb zelf mijn iPhone 3G gejaikbreakt, omdat ik merkte dat ik niet meer kan zonder de applicaties ‘SBSettings’ en ‘PdaNet’, en de mogelijk om via SSH instellingen te veranderen.
    Toch ben ik niet helemaal blij met de jailbreak: m’n iPhone is beduidend trager en instabieler dan voor de jailbreak en dan de 1st gen iPhone van m’n vrouw. Ik heb dit meerdere malen getest met stopwatch en in de praktijk. En ik heb slechts drie jailbreak applicaties geinstalleerd.
    Ik heb het idee dat de processor nog te zwak is voor veel achtergrondprocessen.
    Ik begrijp Apple derhalve wel: zij willen vooral controle houden over geheugenbeheer en kwaliteit van programmeercode; betrouwbaarheid dus.

  15. Origineel geplaatst door Bart
    @Bram: Nee, disleksievriendeluk was ironisch bedoeld.
    Daarom heb ik het ook italic gemaakt…Waarom reageer ik hier eigenlijk op

    Nou ik dacht dat jij misschien iets leuks had op de iphone hiervoor of zo, ik heb er best vaak last van op school(ik ben dertien).

    Ontoppic: ik denk dat de meeste ontwikkelaars toch naar de appstore gaan. En ik denk dat ik ook niet ga betalen voor dingen die niet helemaal 100% goed zijn voor mijn iPhone volgens Apple.

  16. Tjah… wat mij pas interessant lijkt is om te weten of dit invloed heeft op ontwikkelaars van meer geavanceerde software, zoals bv. flash support of een iPhone variant van firefox.

  17. Voor ontwikkelaars met goede bedoelingen is dit zeer goed naar mijn mening. Ik ben ook met een applicatie bezig, maar weet nu al dat ik nooit die 100dollar per land ga verdienen om iets te krijgen voor je werk.

  18. Ik vind het een prima ontwikkeling, maar prijzen van 10€ voor IntelliScreen moedigen niet aan.
    Hoe zit het eigenlijk met herdownloaden? Als je bijvoorbeeld ff weer terug moet naar een gejailde iphone? Kun je ze dan later opnieuw downloaden?

    De ontwikkeling is zeker goed, en ik hoop dat Apple iets makkelijker over zijn AppStore beleid gaat nadenken. Het is net als met homebrew op een console: gebruikers pushen het apparaat… kennelijk hebben ze dat nodig: een producent moet daar naar luisteren…

  19. Interessante discussie. Heb zelf (luxeprobleem) 3 iPhones. Een 1st gen, een gejailbreakte 3G en een 3G uit Italië waar verder niks mee gedaan is. Vind toch soms zeer bruikbare applicaties in Cydia. Ben gek op Intelliscreen (vanwege RSS feeds) en functies die m’n iPhone ‘eigen’ maken, bv signal bars ed. Ervoor betalen is echt geen punt wat mij betreft! De maker steekt er vaak veel tijd in en dat mag best iets kosten. Vind persoonlijk de Appstore iets teveel nadruk hebben/krijgen op Games.

  20. Cydia heeft getoont dat er meer mogelijkheden zijn met een iPhone, mijn iPhone is ondertussen zodanig aangepast, dat ik er alles uithaal, en ik blijf trouw aan de Apple Store, 3/4 van mijn iPhone apps zijn aangekocht. de Cydia store is een goede zaak en zal Apple wel aanzetten tot nadenken en het is niet in hen nadeel. Het kan de iPhone gebruikers groep vergroten en nog veel meer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.