Ustream brengt videobroadcast naar iPhone (jailbreak)

Ustream heeft een applicatie uitgebracht waarmee je live video kunt streamen vanaf je iPhone, vergelijkbaar met Qik.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ustream iphoneUstream kwam een paar weken geleden al in het nieuws met een videostream van de Obama-inauguratie. Nu hebben ze iets nieuws te melden: twee applicaties om zelf mobiele video uit te zenden, geschikt voor de Nokia N95 en iPhones met jailbreak. De oplossing lijkt op die van Qik (vooral bekend van de filmpjes van MuscleNerd), waarmee je ook video’s kunt maken die live via internet te bekijken zijn. Er zit bij Ustream een vertraging van slechts 2 tot 3 seconden in, goed genoeg om van ‘live beelden’ te kunnen spreken.

Een andere leuke functie van de Ustream-applicatie is de live poll, waarmee kijkers meteen kunnen stemmen. Chatten met kijkers kan ook. Je kunt via berichten op Twitter of Facebook je publiek erop attenderen wanneer de livestream begint. Ustream zou graag willen dat Apple de applicatie goedkeurt voor de App Store, maar dat kan nog wel even duren. Ustream is van plan om celebrities en rappers zoals Lil Wayne in te schakelen om bekendheid te genereren.

Ustream heeft al een applicatie voor de iPhone waarmee je live videostreams kunt kijken. Die is inmiddels bijna een miljoen keer gedownload.

Downloaden: Ustream (eerst inloggen)
Meer info en voorbeeldfilmpjes: Ustream
Via: Techcrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:20
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.