Reacties voor: Leer creatief tekenen en schilderen op de iPad met Procreate

Met de Procreate-app kan je creaties tekenen en schilderen met behulp van de iPad Pro en Apple Pencil. Met twee Nederlandse initiatieven kun je Procreate ontdekken, bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij een werkgroep voor gelijkgestemden.
Thijs van Nieuwenhuizen - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Typisch zo’n app waarvan je je afvraagt: hoe kunnen ze zoiets maken voor zo weinig.
    Bordevol mogelijkheden om zo te tekenen dat het de realiteit bijna 100 procent benadert.
    (Het enige wat ik nog zou kunnen bedenken is een infinite canvas functie).
    Absolute aanrader op de pro

  2. Origineel geplaatst door Reinier
    Typisch zo’n app waarvan je je afvraagt: hoe kunnen ze zoiets maken voor zo weinig.
    Bordevol mogelijkheden om zo te tekenen dat het de realiteit bijna 100 procent benadert.
    (Het enige wat ik nog zou kunnen bedenken is een infinite canvas functie).
    Absolute aanrader op de pro

    Zeker weten waard!

  3. Procreate is geweldig 🙂
    maar je kan ook technische tekeningen mee maken, er is ook de mogelijkheid om strakke lijnen te trekken, door het eind van de lijn vast te houden met de pencil.

    Je kan perspectief achtergronden maken om een perfect perspectief object tekening te maken.

    voor mij een ideaal schets app voor tech tekeningen 🙂

  4. Ik heb de pro gekocht om het tekenwerk, gelijk met pencil dus. En ja, door de verhalen ook gelijk procreate aangeschaft. Daarvoor gebruikte ik altijd ArtStudio, ik heb meerdere tekeningen geprobeerd te maken met procreate, maar ik kom toch altijd weer terug bij mn oude progje. Misschien denk ik te ingewikkeld hoor. Ik denk dat het puur een kwestie is van mn weg niet weten, want naar ik begrijp is er wel heel veel in mogelijk. Ik gebruik vooral het in lagen werken erg veel, maar doorzichtige lagen lukt me dan weer niet in procreate.
    Sja,…wat de boer niet kent hoor. Maar opzich werkt hij weer beter met de pencil dan dat ArtStudio dat dan doet, die is gewoon het fijnst voor photoshoppen. Misschien is dat het verschil, dat procreate meer voor de tekenaars is 😊

  5. @Nathalie: met 2 vingers tegelijk op de bewuste laag drukken (in het lagen-menu). Je krijgt dan een dunne blauwe balk bovenin te zien, door te vegen van rechts naar links stel je de transparantie in. That’s all…

  6. Hi ik wilde me aanmelden maar ik krijg een mail error.
    Ik heb een yahoo adres maar dat is niet bekend als spam bij de grote mailproviders. Dus dit is raar.

    hcctips.ipad@gmail.com
    host gmail-smtp-in.l.google.com [74.125.136.26]
    SMTP error from remote mail server after end of data:
    550-5.7.1 Unauthenticated email from yahoo.com is not accepted due to domain’s
    550-5.7.1 DMARC policy. Please contact the administrator of yahoo.com domain if
    550-5.7.1 this was a legitimate mail.

  7. ProCreate is echt fantastisch.
    Echt ongelofelijk wat je er allemaal mee kan.

  8. Ik wil Bob Ross op de iPad!

  9. @Gabor: Beste Gabor krijg je de foutmelding na het invullen van het reserveringsformulier op deze pagina of probeer je gewoon rechtstreeks een mail te sturen naar hcctips.ipad@gmail.com ? Als het optreedt in het formulier probeer dan eerst even een email te sturen naar hcctips.ipad@gmail.com. Je kunt evt ook een reactie insturen via het contactformulier op onze website. Voor meer info over welke activiteiten er nog meer zijn kun je op de link onder ipadtipper klikken.

  10. Origineel geplaatst door Reine
    @Nathalie: met 2 vingers tegelijk op de bewuste laag drukken (in het lagen-menu). Je krijgt dan een dunne blauwe balk bovenin te zien, door te vegen van rechts naar links stel je de transparantie in. That’s all…

    Héél erg bedankt ! Top

  11. Origineel geplaatst door Ipadtipper
    @Gabor: Beste Gabor krijg je de foutmelding na het invullen van het reserveringsformulier op deze pagina of probeer je gewoon rechtstreeks een mail te sturen naar hcctips.ipad@gmail.com ? Als het optreedt in het formulier probeer dan eerst even een email te sturen naar hcctips.ipad@gmail.com. Je kunt evt ook een reactie insturen via het contactformulier op onze website. Voor meer info over welke activiteiten er nog meer zijn kun je op de link onder ipadtipper klikken.

    Ik probeer het vanuit de link van het bericht. Ik heb echter doorgeklikt naar het megacompufair programna en zie dat het om 1330 is. Dan kan ik echter niet.
    Pro-tip voor iculture: het tijdstip in het bericht erbij zetten. 🙂

  12. @Gabor: ook als je verhinderd ben om te komen kun je het formulier invullen. Je maakt dan automatisch kans om een Nederlandstalige Procreate video ebook Cursus van presentator Stefan de Groot te winnen en je kunt dan maandelijks aanvullende informatie van apple.hcc.nl ontvangen over het tekenen en schilderen op de iPad. Ook hoor je dan wanneer we op onze inloop bijeenkomsten ( 1e maandagavond in Utrecht) ook onderling kennis en ervaringen gaan uitwisselen over het tekenen en schilderen met de iPad.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.