Crash Reporter maakt crashes inzichtelijk (jailbreak)

Hoe meer tweaks en hacks je naast elkaar geïnstalleerd hebt, hoe groter de kans dat ze elkaar na verloop van tijd in de weg kunnen zitten. Met behulp van de applicatie Crash Reporter kun je achterhalen wat een crash heeft veroorzaakt en ook meteen een crash log sturen naar de betreffende ontwikkelaar. De applicatie werkt voor zowel App Store applicaties als voor jailbreak-software.

Crash ReporterHoe meer tweaks en hacks je naast elkaar geïnstalleerd hebt, hoe groter de kans dat ze elkaar na verloop van tijd in de weg kunnen zitten. Met behulp van de applicatie Crash Reporter kun je achterhalen wat een crash heeft veroorzaakt en ook meteen een crash log sturen naar de betreffende ontwikkelaar. De applicatie werkt voor zowel App Store applicaties als voor jailbreak-software.

Als je een crash hebt ondervonden (al dan niet naar safe mode) start je Crash Reporter op en deze zal dan meteen een lijst laten zien van mogelijke schuldigen van recente crashes. Selecteer een bepaalde applicatie om de crashes te bekijken die deze applicatie waarschijnlijk heeft veroorzaakt. Selecteer vervolgens een bepaalde crash om deze te analyseren.

Na de analyse van de crash en identificatie van de mogelijke schuldige(n) is het mogelijk om de crash te rapporteren aan de betreffende ontwikkelaar(s). Door op de Report link te drukken zullen de geselecteerde attachments automatisch worden verzonden naar pastie.org. Je hebt dan ook de mogelijkheid om een korte samenvatting van en een link naar de volledige informatie in een report/mail te pasten naar de ontwikkelaar. Stuur vooral je crash reports door naar de ontwikkelaars, zodat zij de problemen die je tegen bent gekomen kunnen oplossen.

Crash Reporter is gratis beschikbaar in de repository van BigBoss. Meer informatie over het gebruik en de werking van de applicatie kun je vinden op Google Code.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2009, 0:19
Categorie Jailbreak
Onderwerpen app store, crash, cydia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.