Reacties voor: Corellium: ‘Jailbreak is nodig om iOS veiliger te maken’

Corellium is in de Verenigde Staten aangeklaagd omdat zij een nagemaakte kopie van iOS aanbieden, die wordt gebruikt door ontwikkelaars en beveiligingsonderzoekers. Als reactie heeft Corellium een open brief geschreven, waarin ze stellen dat Apple 'jailbreaks wil uitroeien'. En dat is een slechte zaak.
Daniel Vischjager -

Reacties: 5 reacties

  1. Ik zie het anders: Zij verdienen 1 miljoen dollar per licentie blijkbaar. Dus verdienen ze met copyrightschending.

  2. Ach gelukkig blijf jailbreaken altijd bestaan. Hoop dingen die vandaag de dag standaard in IOS zitten zijn “gejat” van jailbreak tweaks…

    Dus om het even zwart wit te bekijken, is het zo ramp dat een ander bedrijf geld verdiend met licenties verstrekken? Het is niet dat het Apple geld kost of wellicht wel. Als mensen in staat zijn met een jailbreak (tweaks) rommel uit iOS te slopen waardoor ze langer tevreden zijn met hun oudere toestel.. Tja dan kost het Apple wel geld.

    Gelukkig kunnen die gebruikers hun hart ophalen met de bootrom exploit😁. Moet Apple maar niet met iedere IOS release zoveel extra onnodige rommel -functies erin stoppen. Meer vrijheid tot customizen geven, zullen mensen vast minder de neiging hebben tot jailbreaken.

  3. @fref: ze hebben bij de Albert Heijn van die dikke aluminiumfolie, ga die nog maar even vlug halen voor sluitingstijd en maak er dan een mooi hoedje van. De 5G-straling is geloof ik in hoog tempo je brein aan het aantasten en die windmolens zijn ook al niet goed voor je denkraam.

    Origineel geplaatst door imade
    Ik zie het anders: Zij verdienen 1 miljoen dollar per licentie blijkbaar. Dus verdienen ze met copyrightschending.

    … en dan de euvele moed hebben om te vinden dat je iets goeds doet voor de maatschappij. Dan maak je jezelf als persoon en als bedrijf ongelooflijk belachelijk.

  4. Misschien moet je eens naar de concurrent gaan kijken. Veel Android platforms worden aan de lopende band gejaibreakt en daar is echt geen tool van een miljoen dollar per licentie voor nodig. Het gevolg is wel dat er een notoir onbeveiligbaar platform door ontstaat. Steve Jobs had gewoon gelijk – als je een goed – en dus veilig – product wilt maken moet je je eigen hardware maken en dat goed in de hand houden.

    Een beveiligingsissue met Tiktok daar heb je geen tool van een miljoen voor nodig om te weten dat het lek ik. Begin er gewoon niet aan.

    En dan als bedrijf gaan beweren dat een jailbreak goed voor een platform is? Nee natuurlijk niet. Dat is net zo link als een achterdeurtje in je beveiligde netwerk omdat Ferdje Grapperhaus je dan makkelijker in de gaten kan houden. Niet alle wetenschap is ook wijsheid. In dit geval is het voordeel voor Corellium. Die verdienen er ordinair geld mee. Vergeet maar dat dat bedrijf ook maar één seconde bedenkt dat met de met deze tool behaalde resultaten dienen om het iOS platform in het bijzonder en de wereld in het algemeen beter te maken.

    I’m calling bullshit here: Een jailbreak van iOS is niet goed voor iedereen, het is goed voor Corellium. En het staat ieder vrij om daar wat tegen te doen als ze kunnen aantonen dat het door Corellium behaalde resultaat wederrechtelijk is bereikt. Corellium is hier de kwade genius en denkt met een Calimero-act de boel voor het lapje te houden. Smoesje is leuk, leugentje deugt niet.

  5. @fref: Ow… dus dan mag je zomaar geld verdienen met andermans werk?
    Apple heeft geen enkel probleem als jij bugs zoekt in je iDevice… maar geld ermee verdienen.. logischerwijs wel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.