iPhone 7 draadloze oplader

Concept: wat als de iPhone 7 een draadloze lader krijgt?

Wat als de iPhone 7 draadloos opgeladen kan worden? Conceptmakers hebben een iPhone 7 gemaakt die hier nu alvast gebruik van maakt, met behulp van een slim oplaadstation.

iPhone 7 draadloze opladerOntwerpers fantaseren al jaren over nieuwe functies voor de iPhone, die Apple misschien wel ooit zal integreren. In deze concepten hebben we een hoop gezien waar Apple inderdaad gebruik van zou gaan maken: NFC, grotere schermen, dunnere designs. Ze kwamen allemaal in concepten voorbij, waarna Apple er op een later moment zelf gebruik van maakte. Eén van de vaak in concepten genoemde functie zit echter nog steeds niet in de iPhone: de mogelijkheid om draadloos op te laden.

Dat houdt conceptmakers Ivo Marić and Tomislav Rastovac echter niet tegen. Zij hebben een mogelijke iPhone 7 ontworpen, die gebruikmaakt van een speciale, draadloze lader. Hierdoor hoef je de iPhone alleen maar op een platform te leggen om hem ‘s avonds van stroom te voorzien. De iPhone 7 heeft een licht aangepast ontwerp en is vooral van binnen verbeterd. Naast een A10-processor heeft deze conceptuele iPhone 7 een 16-megapixelcamera, een QHD retinascherm en een scherm gemaakt van saffier.

Zal Apple ooit deze iPhone met draadloze oplader uitbrengen? Dan moet er waarschijnlijk eerst nog het één en ander aan veranderen. Apple-topman Phil Schiller zei in 2012 dat draadloze opladers nu nog vrij onhandig zijn, omdat je het oplaadstation alsnog met een kabel moet aansluiten op een stopcontact. Het idee van een draadloze oplader leek hem daarom onhandig. Iets waar ook deze concept-iPhone nog last van heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2015, 14:26
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.