Reacties voor: CloudMagic wordt Newton: heb jij 50 euro per jaar over voor een betrouwbare mailserver?

CloudMagic gaat veranderen en krijgt de nieuwe naam Newton. Er hoort een betaalmodel bij van €50 per jaar, in ruil voor betrouwbare dienstverlening.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Waarom zou je €50 per jaar uitgeven als je ook gratis je Apple mail kan gebruiken.

  2. Vind heb het als Cloudmagic gebruiker wel een enorme sprong van 0 naar 50 euro. Ik persoonlijk vind het geen 50 euro per jaar waard. 10 euro zou voor mij max zijn. Maar weer op zoek naar een vervanger.

  3. Ik vind dit echt oplichterij, gebruik CloudMagic al heel lang en heb er gewoon €4,99 voor betaald destijds. Het was al raar dat het later ineens gratis werd, maar €50 slaat toch nergens op

  4. 50 euro per jaar? Komt er dan ook 1x per jaar een mooie vrouw bij je thuis langs?

    #itsjustmail

  5. Volgens mij had ik deze app ooit aangeschaft ??

    Was niet geheel gratis.

    Maar goed dan maar outlook.
    Apple mail client vind ik niets.

    Volgens mij nog steeds geen push bij imap. Alleen fetch.

  6. Dit artikel heeft het steeds over een mailserver, maar dit is toch alleen een client-app? Je moet hiernaast toch ook een mailserver hebben? Of zit hun mailserver als een soort proxy tussen de app en je eigen mail-accounts in?

    Ik betaal nu al voor Office365 en dat vind ik het geld wel waard. Goede client, betrouwbare service en indien nodig de MS Office-suite erbij. Denk niet ik zoveel zou betalen voor alleen de client.

  7. OK… En waar is de garantie dat deze partij dan niet failliet zal gaan?

  8. Als je een email app maakt dan weet je dat je daar niets mee gaat verdienen. Waarom zou dat ook? Er zijn genoeg gratis alternatieven. Dus dan moeten ze achteraf niet gaan klagen. Verzin een originele app en probeer daar wat geld mee te verdienen zou ik zeggen!

  9. Op mijn mac ben ik overgestapt naar Postbox als (betaalde) mail app. Dit bevalt prima. En ik ben gestopt met google: ik gebruik nu runbox als mail oplossing, ook betaald. Mijn privacy is nu beter gewaarborgd.

  10. Voor alle duidelijkheid: dit is niet gewoon een email app, maar een app + server backend. Wat cloudmagic doet is je mail downloaden op hun servers (zowel exchange, gmail als gelijk welke andere account) en die dan ook indexeren.

    voordelen: je moet de app maar 1 keer configureren voor alle devices (desktop – mobile) en dus niet telkens al je mail accounts configureren en downloaden.

    Daarnaast kan je op een uniforme manier zoeken in alle mails van alle accounts, en die zoek functie werkt ook bliksemsnel. Bij gmail gaat dit zowiso goed, maar op de ios mail app bijvoorbeeld is dit een ramp, zeker bij het gebruik van een exchange server …

    De apps zelf zijn erg knap gedesigned, met een erg minimalistische layout, wat voor mij persoonlijk het heel wat aangenamer maakt om mail te verwerken …

    Maar om hiervoor $50 per jaar neer te leggen, lijkt me inderdaad nogal veel …

  11. Dat je moet betalen voor mailservice vind ik eigenlijk normaal. Apple en Google zijn begonnen met gratis kralen en spiegeltjes, maar daar komt een eind aan. Ik heb zelf Tutanota en Protonmail en daarvoor betaal je als je een bepaald aantal GB’s overschrijdt. Ik vraag me wel af wat de specialiteit van Newton is; is het safe of verstuur je alleen ‘per briefkaart’?

  12. Fantasieloze naam ook. Hoe lang hebben ze daar over nagedacht?

  13. Ik was te vreden met wat ik had.
    Ga echt geen €50,00 neerleggen voor de nieuwe app!

  14. Heb de app al verwijderd en ben overgestapt naar een gratis alternatief.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.