Goed nieuws voor strategiefans: Civilization VI nu ook op de iPad

Ben je een strategiefan? Dan is er goed nieuws, want de populaire game Civilization VI is nu ook te spelen op de iPad. Het gaat om dezelfde versie als voor de pc en Mac, maar dan met aangepaste besturing.

De strategische turn-based-serie Civilization heeft zijn weg gevonden naar de iPad. Sid Meier’s Civilization VI is nu tegen een voordelige introductieprijs beschikbaar voor de nieuwste iPad-modellen. Het gaat om dezelfde versie die eerder ook al voor de Mac en pc verscheen.

Civilization VI op iPad

Civilization VI is het nieuwste deel uit de bekende serie, die in oktober vorig jaar al beschikbaar kwam op pc en Mac. In de Civilization-serie bouw je je eigen samenleving en in dit zesde deel is dat niet anders. In dit deel bouw je een beschaving op die zich afspeelt van de steentijd tot het informatietijdperk en het is aan jou om met de beschaving de tand des tijds te doorstaan. Nieuw in dit deel is dat steden zich uitbreiden over de gehele kaart en kun je onderzoek doen in cultuur en technologie, waarmee je je beschaving hogerop helpt. Je kunt de game op vijf manieren winnen, zoals met een religieuze overwinning of door alle hoofdsteden over te nemen.

Civilization VI op iPad.

De iPad-versie van de game is zoals eerder gezegd identiek met de Mac en pc-versie. Je kunt dus dezelfde content verwachten, al is de besturing wel aangepast voor touchscreens. Ook kun je gebruikmaken van snelkoppelingen met het toetsenbord, mocht je een extern toetsenbord gebruiken. De game ondersteunt ook lan-multiplayer, al werkt dit niet met verschillende platforms. De game ondersteunt ook mods via iTunes Bestandsdeling.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Civilization VI vereist wel een recente iPad. De game werkt op de iPad Air 2 en nieuwer. Dat betekent dat je de game dus ook kunt spelen op de iPad uit 2017 en alle iPad Pro-modellen. De game is voor de eerste zestig beurten gratis te spelen, maar daarna moet je €32,99 neerleggen. Na 4 januari moet je echter €64,99 betalen, dezelfde prijs als voor de Mac-versie. Mocht je dus geïnteresseerd zijn in deze versie, dan kun je de game het beste voor deze datum downloaden.

Bekijk ook

Civilization VI: bouw een nieuwe beschaving, nu ook op de Mac

Bouw je eigen beschaving nu ook op de Mac met het nieuwste deel in de populaire Civilization-serie. Civilization VI, het nieuwste deel in deze reeks strategiegames, is nu beschikbaar voor de Mac via Steam en de Mac App Store.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 december 2017 om 10:52
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.