Sid Meier’s Pirates verschenen op de iPhone

Het piraten-leven spel Sid Meier's Pirates is een eigenaardige mix van zwaardvechten, met schepen vechten op zee, praten met zeelieden en dansen. Dat was het toen in het in 2004 verscheen voor de pc en nu ook voor de iPhone.

Sid Meier's Pirates iPhone iPod touchSid Meier, de grote man achter de bekende en diepgaande Civilization managementspellen, heeft zijn game Pirates vandaag uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Sid Meier’s Pirates heeft niet echt een rechte lijn, maar heb je vrijheid om te varen waar je wilt. Je trekt je zwaard op het dek van een schip, staat aan het roer van een schip in een zeegevecht en danst en feest een eind in het rond. Je zoekt naar schatkaarten, neemt missies aan voor (smeer)geld en infiltreert zo nu en dan een vijandig schip.

Toen Pirates uitkwam eind 2004, was het een vreemde eend in de bijt. Sid Meier's Pirates zeegevechtHet spel liet niet alle actie afspelen vanuit hetzelfde oogpunt, maar knipte de actie op in verschillende minigames – iets wat later door de Nintendo DS en Nintendo Wii veel gebruikelijker is geworden. In dit piratenleven starten er zodoende aparte scenes voor dingen als zwaardvechten, gevechten tussen schepen en dansen. Ondertussen zal je missies aannemen in havens, in gesprekken met rondborstige dames, ervaren piraten en kornuiten.

In totaal biedt Pirates 27 schepen waarmee je havens kan aandoen en gevechten kan aangaan. Die schepen kan je uitrusten en upgraden met bijvoorbeeld kanonnen en munitie. Sid Meier's Pirates gesprekHoe beter je schip, hoe makkelijker het is om de confrontatie aan te gaan met bijvoorbeeld Henry Mogan, Captain Kidd en natuurlijk Blackbeard. De besturing is daarbij natuurlijk volledig aangepast op het touchscreen. In zeegevechten heb je on-screen knoppen waarmee je getimed een bepaald soort munitie kan afvuren, zwaardgevechten voer je weer uit met vegen op het scherm (zoals in bijvoorbeeld Infinity Blade).

De originele pc-versie van Sid Meier’s Pirates scoorde een overtuigend gemiddelde van een 8,8 van de pers. Een woord dat vaak terugkwam om het spel te beschrijven, was ‘eigenaardig’. Let wel: Sid Meier’s Pirates is ook verkrijgbaar voor de iPad, maar dat is een andere app.

Downloaden: Sid Meier’s Pirates (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2012, 11:59
Categorie Games
Onderwerpen civilization, game, piraten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.