Game-update: Harry Potter, Lego Batman, Dogfight 1951, City Building en Tower Runner

Veel gratis games in de Game-update voor de iPhone en iPod touch vandaag, maar dat mag ook wel want er zijn zoveel games in de App Store, dat spellen tijdelijk gratis moeten worden om op te vallen.

GU WO Lego Batman iPhone iPod touchSoms word je overdonderd door het aantal games in de App Store. Kunnen er opeens vijf noemenswaardige spellen gratis zijn op één dag. Zo is het mogelijk dat je vandaag nog een pareltje van twee jaar oud uit de App Store vist. Niet dat we dat in deze aflevering doen, maar het moet mogelijk zijn. Er komt immers zoveel uit. Uitgever Gameloft deert het allemaal niet. Die heeft meer dan tien nieuwe games voor de rest van het jaar in petto! Snel even wat gratis games behandelen voordat ze ondersneeuwen.

Gameloft kondigt nieuwe games aan

GU WO 9mm iPhone iPod touchGameloft, de uitgever van grote iPhone-games als Order & Chaos Online en het recent uitgebrachte actiespel Backstab, heeft haar line-up voor de rest van het jaar uit de doeken gedaan. En er valt nog een hoop te verwachten van ze dit jaar. Behalve inkoppertjes als Real Football 2012 en een nieuw deel in de Grand Theft Auto-achtige Gangstar-serie, valt er ook heel wat spannends te ontdekken tussen de titels. Zo heeft het bedrijf de rechten bemachtigd om het leuke Lego Batman voor de grote spelcomputers door te zetten naar de iPhone, iPod touch en iPad. Eerder verscheen Lego Harry Potter al voor de iPhone en die werd goed ontvangen. Over de tovenaarsleerling gesproken: die heeft Gameloft ook in haar portfolio! Het is nog niet bekend wat Harry Potter: Deathly Hallows Part Two voor een spel wordt, maar als het succesvol is; reken er dan maar op dat de hele boekenserie wordt aangedaan. Gameloft weet wel van aanpakken, blijkt ook uit de rest van het lijstje: Assassin’s Creed Revelations (actiespel), Midnight Pool 3 (biljarten met babes), Immortals (filmspel), Wild West Guns (een cowboyspel met open wereld), Where’s Wally (zoek en gij zult vinden), Driver San Francisco (nog een game met autorijden en schieten) en tenslotte het wereld-managementspel Civilization V. Poeh, wat een stapel. En dan laten ze de eerder aangekondigde March of Heroes, Block Breaker 3, Let’s Golf 3, Special Ops en 9mm (zie hieronder) nog buiten beschouwing. Wat een fabriek!

Vandaag gratis vliegen: Dogfight 1951

GU WO Dogfight 1951 iPhone iPod touchLuguber sfeertje heeft dit 1951. In principe speel je gewoon een piloot in een rode dubbeldekker van een jaar of zestig geleden en neem je het om tegen vliegmachienes die over waren na de Tweede Wereldoorlog. Je kan schieten en als je verder komt en in je kist investeert, zijn er nog meer schiet- en aanvalmogelijkheden en is er een functie waarmee je het vliegtuig tijdens de vlucht kan repareren. Tot zover nog niks bijzonders. Maar de sfeer, met skeletten als te kiezen personages en avatars en het bruine, vieze papier waar de menu’s van gemaakt zijn, zetten een apart, macaber sfeertje neer. Als je er doorheen kan prikken – en zo moeilijk is dat nou ook weer niet – zie je een spel waarin je vliegt van bovenaf en met swipe-bewegingen op het scherm ontwijkende capriolen kan uithalen. Je stuurt het vliegende blik door de iPhone te kantelen en vuren gaat met een knopje rechtsonder in beeld. Er zijn verschillende modi zoals Wave (versla golf na golf vijanden) en Survival (overleef zo lang mogelijk) en je kan zelfs het wereldwijde, draadloze luchtruim kiezen. Een compleet spelletje waar we ondanks de sfeer best vrolijk van worden.
Downloaden: Dogfight 1951 (vandaag gratis)

Vandaag gratis: snél een toren bouwen

GU WO City Builder iPhone iPod touchEr zijn nogal wat games gratis vandaag, maar City Builder krijgt een voorkeursbehandeling omdat ie nieuw is. En omdat we zo weer even kunnen melden hoe geweldig we Tiny Tower voor de iPhone en iPod touch vinden. In dat spel bouw je beetje een beetje een toren en beheer je baantjes van de personen erin. Als je de verkeerde investeringen doet, kan wachten op vooruitgang echter een flinke tijd in beslag nemen. En daar komt City Builder om de hoek kijken. In dit spel kun je gewoon lekker snel verdiepingen op elkaar mikken en ga je pas af als je een aantal verdiepingen van de bovenste heb laten vallen. Echter… dat is nog niet zo makkelijk. Het vandaag gratis City Builder heeft als bijzondere toevoeging een nieuwe windrichting bij elke verdieping die je kan plaatsen. Een leuk snufje waardoor een highscore-neerzetten nog wel eens een lastig klusje kan worden.
Downloaden: City Builder (vandaag gratis)

Trailer van de Dag: Tower Runner

We blijven nog even in de hoek van de torens hangen want er is nog een gratis game vandaag die een lach op ons gezicht wist te toveren. Tower Runner doet erg denken aan oude platformspelletjes waarin je dingetjes moest verzamelen en voor tegenstanders moest weglopen. Dat is precies wat Tower Runner namelijk doet, maar dan wel gemengd met een modern jasje van een roterende driedimensionale toren. Je haalt een level als al het goud hebt verzameld en dat valt niet mee, omdat meerdere groene mannetjes je in de kraag willen vatten. Behalve lopen (door een richting ingedrukt te houden), kun je ook blokjes naast je verwijderen, zodat niemand er even meer langs kan. Totdat er een tegenstander in valt; dan kun je er overheen lopen… maar andere tegenstanders kunnen dat dan ook. Tower Runner is simpel van opzet maar vergt inzicht, improvisatievermogen en een beetje stressbestendigheid. Constant achtervolgd worden in je jacht naar goud gaat je niet in de koude kleren zitten.
Downloaden: Tower Runner (tijdelijk gratis)

Zelf een pareltje van een game op de iPhone ontdekken?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2011, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen civilization, gameloft, harry potter, iculture speelt, lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.