Civilization Revolution 2: diepgaand strategiespel speciaal voor iOS

2K Games heeft Civilization Revolution uitgebracht voor de iPhone en iPad. Deze Civilization-game is speciaal voor iOS gemaakt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Civ Rev iconDe nieuwe strategiegame Civilization Revolution 2 is een bijzondere. Al jarenlang is de Civilization-reeks gerenommeerd onder gamers: dankzij gigantisch veel systemen in de achtergrond is dit namelijk één van de weinige games die de opkomst van een complete beschaving in beeld brengt. Tot nu toe was Civilization vooral een serie voor pc-gamers en in een uitzonderlijk geval spelcomputers, maar daar komt verandering in met Civilization Revolution 2. Dit is de eerste Civilization-game die speciaal is ontworpen voor de iPhone en iPad.

De eerste Civilization Revolution verscheen een lange tijd terug al in de App Store. Dit was alleen niet een game specifiek bedoeld voor mobiele platformen: 2K had een versie voor spelcomputers één op één overgezet naar iOS. Civilization Revolution is ontwikkeld met mobiel op het oog, waardoor ook de interface beter vertaalt naar het touchscreen. Daar komt bij dat iPhones en iPads inmiddels een stuk krachtiger zijn: Civilization Revolution 2 is volledig driedimensionaal, terwijl zijn voorganger uit slechts 2D-beelden bestond.

Beurtelings de wereld veroveren

In Civilization Revolution kies je een beschaving die je langzaam helpt groeien tot een wereldmacht. Je begint met amper een soldaat en een kolonist, waarmee je de wereld kunt verkennen en een stad sticht. Naarmate je stad groeit krijg je echter meer troepen tot je beschikking, maar leer je ook over nieuwe technologieën. Je leert pottenbakken, paardrijden maar ook hoe je massamedia en nucleaire kracht tot je voordeel gebruikt.

Civilization Revolution 2 1 (Custom)

Wat je leert, bouwt, verovert en verkent is belangrijker dan hoe snel je bent. Dit is een game waar je goed bij na moet denken en hier ook de tijd voor krijgt. Civilization Revolution is namelijk een beurtelings spel.

Bijzonder is dat je de wereld niet alleen met oorlog kunt veroveren. Een overwinning is ook te behalen door bijvoorbeeld economisch de grootste te zijn, of door andere landen voor je te winnen met je culturele autoriteit.

Geen multiplayer

Hoewel Civilization Revolution 2 eruitziet als een volwaardig vervolg op eerdere Civilization-games, ontbreekt er één essentieel component: multiplayer. Het is niet mogelijk om het op te nemen tegen andere menselijke spelers, waardoor je beperkt bent tot computergestuurde tegenstanders. Multiplayer is wel aanwezig in de eerste Civilization Revolution voor iOS, maar volgens de ontwikkelaar werd deze amper gespeeld. Er is daarom gekozen om hier geen energie in te steken bij de ontwikkeling. Wellicht komt daar later nog verandering in: multiplayer kwam bij het eerste deel ook pas in een latere update.

Civilization Revolution 2 2 (Custom)

Premium

Met een prijskaartje van €13,99 is Civilization Revolution 2 een stuk duurder dan veel andere iOS-games. Daar zal 2K Games sommige gamers wellicht alleen maar blij mee maken. Dit is namelijk een premium-spel, waarin je na aanschaf niet wordt gebombardeerd met in-app aankopen. Wel staan er voor de toekomst een aantal optionele aankopen gepland: de ontwikkelaar wil wereldleiders te koop aanbieden. Deze beïnvloeden echter op geen manier hoe leuk of moeilijk het spel op het moment is.

Het lijkt er hoe dan ook op dat 2K Games serieuze gamers probeert te paaien op iOS. De prijs van Civilization Revolution 2 doet namelijk verdacht veel denken aan XCOM voor iOS, van dezelfde uitgever.

Civilization Revolution is op het moment enkel voor iOS beschikbaar. De game zal later ook naar Android komen.

Pluspunten

  • Fraai in 3D
  • Allerlei scenario's

Minpunten

  • Niet diepgaander dan deel 1
  • Geen multiplayer
  • Prijzig

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 12:27
Categorie Games
Onderwerp civilization

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.