iCulture speelt: 3 veelbelovende iPhone- en iPad-games

iPhoneclub blikt vooruit op 3 veelbelovende iOS games: Civilization Revolution 2, Hellraid: The Escape en Motorsport Manager.

Civilization Revolution 2 iOSVandaag is de ‘speelt’ uit de iCulture speelt een beetje misleidend. De rubriek gaat nog steeds over goede games op de iPhone en iPad, maar ditmaal blikken we vooruit op drie aankomende games die we op dit moment nog niet hebben gespeeld. Drie veelbelovende titels die binnenkort uitkomen: het ongekend fraaie Hellraid: The Escape, Motorsport Manager en Civilization Revolution 2.

Civilization Revolution 2: speciaal voor iOS

Uitgever 2K Games komt met een nieuw touchscreendeel van haar bekende Civilization-franchise. Dat werd deze week bekend gemaakt en we hoeven er ook niet lang op te wachten: Civilization Revolution 2 komt op 2 juli al uit voor iPhone en iPad. Het spel gaat verder waar het origineel gebleven was: een diepgaande maar vrij vlot speelbare mengvorm van strategie en dimplomatiek, waarbij je in ieder geval niet als in de laatste desktopdelen alle kleinste details in de gaten hoeft te houden. Je kan kiezen uit 16 wereldleiders waarin nieuwe figuren als Winston Churchill en John F. Kennedy, waarmee je land verovert en je territorium uitbreidt. Uiteindelijk lonkt de wereldheerschappij immers.

Voor dit deel gaat 2K ogenschijnlijk niet langer in zee met ontwikkelaar Firaxis, dat verantwoordelijk is voor de serie. Wat dat voor de kwaliteit doet, is moeilijk te gokken. In ieder geval is de game ditmaal in 3D uitgevoerd. De prijs is nog niet bekend.
Verkrijgbaar op 2 juli

Civilization Revolution 2 iOS Churchill

Hellraid: The Escape

Fanatieke gamers hebben ongetwijfeld eerder gehoord van Techland, een Poolse studio die eigenhandig blijft verbazen met fraaie beelden op pc en spelcomputer. Binnenkort doet Techland ook iOS aan, en haar Hellraid: The Escape kan wel eens de mooist uitziende actiegame worden die we tot nu toe op de iPhone en iPad hebben gezien.

Hellraid is een first-person horrorspel waarin je een ziel bent die zit opgesloten in dichte kerkers. Je komt kamer na kamer verder door te overleven in een wereld vol valsstrikken, stekelige punten, spiesen, vagevuren en ondoden die het op je gemunt hebben. Ook al ben je slechts een ziel. Het frappante is dat je niet echt kan doodgaan. Je kan objecten en vijanden overnemen om te manipuleren. Het hoofddoel van The Escape lijkt dan ook vooral om te schrikken. Je zenuwen in toom houden. Ten opzichte van de pc-versie zal Hellraid op iOS enkele extra’s bevatten.
Verkrijgbaar op 10 juli

Motorsport Manager

Een managementspel dat nu eens niks met Vikings, voetbal of steden te maken heeft. Christian West legt al bijna de laatste hand aan Motorsport Manager, een simulatie waarin je er als teammanager voor zorgt dat je TOCA-achtige autocoureurs er met de prijzen vandoor gaan. Misschien ligt de gameplay wel een beetje in het straatje van Grand Prix Story van Kairosoft, maar de aanpak is ongelooflijk anders.

Mooier. Motorsport Manager heeft een veelbelovend stijlvolle presentatie waarin je tijdens het wedstrijden de baan en de vorderingen in de gaten houdt, begeleid door menu’s die je op tv zou kunnen zien. Tijdens het racen heb je zeggenschap over de pitstopmomenten en bandenkeuze, en je kan elke wedstrijd versneld of in live tempo afspelen. Ja. Óók als die drie uur is. Als teammanager neem je buiten de race coureurs en technici aan, bouw je een eigen testtrack en verricht je research naar betere middelen en technieken. Het klinkt als een ideaal recept voor een gretig freemiumspel, maar het wordt een game die je eenmalig koopt en dan volledig in je bezit hebt.
Verkrijgbaar op 23 juli

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2014, 18:45
Categorie Games
Onderwerpen civilization, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.