Reacties voor: Cardiogram-app houdt nu symptomen van griep en COVID-19 in de gaten

Mensen met een Apple Watch kunnen nu met de Cardiogram-app de reactie van hun lichaam op infecties en ziekten in de gaten houden. Het gaat dan bijvoorbeeld om griep en COVID-19.

Reacties: 9 reacties

  1. Ook sommige Polar horloges hebben die functie. Die meten de hartslag de hele dag door en ook ‘s-nachts. Met de functie Nightly Recharge geeft het horloge de afwijking van je hartslag ten opzichte van het gemiddelde aan. Dat zegt iets over je herstel van een training maar geeft ook een indicatie van ziekte.

  2. Origineel geplaatst door Aaldert
    Ook sommige Polar horloges hebben die functie. Die meten de hartslag de hele dag door en ook ‘s-nachts. Met de functie Nightly Recharge geeft het horloge de afwijking van je hartslag ten opzichte van het gemiddelde aan. Dat zegt iets over je herstel van een training maar geeft ook een indicatie van ziekte.

    Niet gratis!
    In-App aankopen!

  3. ‘Zo, hoe maak ik handig gebruik van de Corona-crisis’, moet deze ontwikkelaar gedacht hebben.

  4. Zijn dit soort dingen save om te gebruiken (kwa privacy van mijn data). Lijkt mij namelijk interessant om dat bij te houden. Mocht ik ooit echt last hebben kan ik zien of data dit aan zag komen.

    Wil natuurlijk niet mijn data aan iedereen geven.

  5. @Ro: Het is een gratis app. In de meeste gevallen is het zo dat er dan advertenties zijn en/of je data wordt verkocht. Minder voorkomende gevallen zijn dat een appmaker alleen geld verdiend aan in-app aankopen of dat het gewoon een hele lieve appmaker is die zijn app belangeloos beschikbaar stelt.

  6. Ik heb de app gisteren geïnstalleerd, daarbij was er functie start continious reading die ik geactiveerd heb. Vanmorgen was de batterij van mijn apple watch leeg.

    Ook heb ik pijn aan mijn pols, lijkt wel een brandwonde. Is alleszins een branderig gevoel.
    zie foto

  7. Origineel geplaatst door Kevin
    Ik heb de app gisteren geïnstalleerd, daarbij was er functie start continious reading die ik geactiveerd heb. Vanmorgen was de batterij van mijn apple watch leeg.
    Ook heb ik pijn aan mijn pols, lijkt wel een brandwonde. Is alleszins een branderig gevoel.
    zie foto

    Dit is de onderkant van je pols, niet? Draag je je horloge dan op de kop? Dan zou ik eens kijken wat er gebeurd als je hem goed doet, met scherm naar boven werkt de sensor ook prima. Als je hem al goed draagt dan lijkt me dat je hem gewoon wat te strak hebt zitten.

  8. Je geeft toestemming om al je medische data te gebruiken. Was voor mij een reden om deze app niet te gebruiken

  9. Origineel geplaatst door Macvin
    @Ro: Het is een gratis app. In de meeste gevallen is het zo dat er dan advertenties zijn en/of je data wordt verkocht. Minder voorkomende gevallen zijn dat een appmaker alleen geld verdiend aan in-app aankopen of dat het gewoon een hele lieve appmaker is die zijn app belangeloos beschikbaar stelt.

    Soms is het ook in samenwerking met een universiteit bijvoorbeeld. Dan ben ik sneller bereid om data te delen dan met een app maker. Bij een app maker is het doel waarvoor de data gebruikt gaat worden toch minder duidelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.