Canary camera

Canary-camera’s krijgen slimme persoonsherkenning

De Canary en Canary Flex-camera's krijgen persoonsherkenning, zodat onderscheid wordt gemaakt tussen inbrekers en huisdieren. De functie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en is ook beschikbaar voor niet-betalende abonnees.

Ook de fabrikanten van beveiligingscamera’s ontkomen niet aan intelligente technieken zoals slimme beeldherkenning. Heb je thuis een Canary-camera staan, dan kun je nu een nieuwe functie gebruiken: persoonsherkenning. Je krijgt een melding als er een persoon in beeld is.

Canary-camera’s herkennen personen

Op de Nest-camera’s is het al langer mogelijk om personen te herkennen en is het zelfs al mogelijk om onderscheid te maken tussen bekende personen en vreemde indringers. Je leest hierover meer in onze Nest Cam IQ-review. De Canary-camera’s zijn misschien wat minder bekend, maar ze zijn wel gewoon verkrijgbaar in Nederland. Je betaalt rond de 200 euro voor de normale Canary en 250 euro voor het waterbestendige model Canary Flex.

Canary camera

Beide modellen krijgen de persoonsherkenning, die wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie. In plaats van een algemene melding dat er beweging gedetecteerd is, weet je nu dat het om een persoon gaat. Het kan handig zijn als huisdieren door de kamer lopen of als een lichtbundel de indruk wekt dat er beweging is, terwijl het alleen maar om de koplampen van een voorbijrijdende auto gaat.

Canary-persoonsherkenning

De persoonsherkenning is beschikbaar voor de gratis gebruikers en betalende abonnees. Volgens Canary zijn ze daarmee uniek, omdat de meeste andere aanbieders er meestal geld voor vragen. Maar er zitten wel wat beperkingen aan. Zo is de persoonsherkenning nog niet zo slim dat de camera ook bepaalde personen kan herkennen. Canary is echter nog niet klaar: ze beloven dat er nog meer functies op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning aan zitten te komen. De komende maanden kunnen we dus nog meer verwachten en op de CES-technologiebeurs in Las Vegas kunnen we waarschijnlijk al de eerste details horen. Die beurs vindt elk jaar in januari plaats en is de aftrap voor nieuwe aankondigingen van alle grote tech- en accessoirebedrijven.

Verkrijgbaarheid:

Via: Canary-blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2017, 19:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiligingscamera, kunstmatige intelligentie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.