Reacties voor: bunq laat je nu gratis Apple Pay gebruiken met Travel Card

bunq kondigt vandaag aan dat je je Travel Card voortaan kunt toevoegen aan Apple Pay. Dit betekent dat je geen betaald bunq Premium-account meer nodig hebt om gebruik te maken van Apple Pay. Maar er gelden wel een paar beperkingen, want je kunt lang niet overal in Nederland met creditcard betalen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. “Dit betekent dat je geen betaald bunq Premium-account meer nodig hebt om gebruik te maken van Apple Pay”

    Dus ik kan mijn premium abonnement opzeggen en nog steeds Apple Pay gebruiken?

  2. @N1mber: Nee. Lees het artikel anders nog even 🙂

  3. Hoe zit het eigenlijk met het gebruik van Apple Pay via de Rabobank? Na de aankondiging blijkt het vooralsnog akelig stil.

  4. Ik vraag me af wanneer je je ING creditcard kan toevoegen in Apple Pay. Zou toch niet zo moeilijk zijn??

  5. ‘Wil je bijvoorbeeld een auto of een vakantiewoning huren’

    Gevaarlijke uitspraak. Ken geen 1 autoverhuurbedrijf die akkoord gaat met een debet creditkaart.

  6. @Jeffrey: Er is een verschil tussen een debit creditcard en een debitcard.
    De Travel Card is dus een “gewone” credit card in de ogen van hotels en autoverhuurbedrijven. Alleen aan de achterkant wordt het anders geregeld. Beetje krom allemaal maar werkt wel.

  7. @Jeffrey: Maar het klopt wel. Ik heb er afgelopen zomer borg mee betaald (en teruggekregen)!

  8. Origineel geplaatst door Dinesh
    Ik vraag me af wanneer je je ING creditcard kan toevoegen in Apple Pay. Zou toch niet zo moeilijk zijn??

    Jawel hier zijn anders regels voor bij banken. Net zoals dat met een zakelijke rekening Apple Pay bij ing niet mogelijk is.

  9. @Ivo: Bij de ING duurde het ook bijna 3 maanden na de aankondiging van de bank

  10. @Marnix: dat klopt niet helemaal. Het werd op 1 mei aangekondigd en op 11 juni ging men live.

  11. @Jeffrey: die zijn er ondertussen wel hoor.

  12. Ik krijg de melding van: Je kaartverstrekker ondersteund deze kaart nog niet. En dan verder niets de kaart wordt niet toegevoegd aan mijn Wallet

  13. Origineel geplaatst door Martijn
    Ik krijg de melding van: Je kaartverstrekker ondersteund deze kaart nog niet. En dan verder niets de kaart wordt niet toegevoegd aan mijn Wallet

    Ik heb dezelfde melding gekregen inderdaad

  14. Ik krijg men kaart ook niet toegevoegd.

  15. Origineel geplaatst door Dinesh
    Ik vraag me af wanneer je je ING creditcard kan toevoegen in Apple Pay. Zou toch niet zo moeilijk zijn??

    Origineel geplaatst door Anton
    Jawel hier zijn anders regels voor bij banken. Net zoals dat met een zakelijke rekening Apple Pay bij ing niet mogelijk is.

    neuh, hier zijn absoluut geen regels voor voor een bank, en zeker helemaal niet vanuit Apple ofzo, bij bunq is Apple Pay voor iedereen te gebruiken, ook voor zakelijke klanten. ING is gewoon zelf van mening (naar mijn idee) dat ze het én niet op creditcards hoeven aan te bieden voorlopig (immers hebben de fysieke creditcard van ING ook nog steeds geen NFC) én niet bij zakelijke klanten. Maar dit is altijd een eigen afweging van een bank, Apple heeft 0,0 belemmeringen, vereisten of regels voor op dit vlak.

    @stekki: @Martijn: Hebben jullie toevallig bunq business? Deze Travel Cards, net als die van Premium gebruikers hadden in het begin een foute nummerreeks van Mastercard toegekend gekregen en identificeerden daarom als zijnde Russische dan wel Amerikaanse kaarten van banken aldaar, dit probleem heeft bunq samen met Mastercard in eerste instantie alleen voor premium rekening houders opgelost door de eerst batches aan Travel Cards kosteloos te vervangen. ik heb bijv. toen meteen zonder er iets voor hoeven doen een nieuwe Travel Card opgestuurd gekregen.

    Voor zakelijke bunq klanten laat dit vervangingsprogramma echter nog even op zich wachten, door eveneens een andere nummerreeks welke gebruikt is, dit is een tijdrovend process voor zowel bunq als mastercard om de foute kaartnummers in beeld te brengen. Het niet kunnen toevoegen houdt er mee verband dat er in ieder kaartnummer een landcode is opgenomen, alleen die passen met juiste landcode kunnen voor Apple Pay geactiveerd worden in de landen waar deze dienst beschikbaar is (02 voor Nederland op positie 7 en 8 in het kaartnummer,
    03 Duitsland, 04 Oostenrijk, 05 Spanje, 06 Italië, 07 Frankrijk, 08 Ierland, 09 België)

    (NB: Deze kaartnummer-reeksen dient een bank bij Apple te publiceren, uitsluitend kaartnummers die met én het land van waar Apple Pay beschikbaar is voor een bepaald type kaart én het land van de klant corresponderen kunnen officieel geactiveerd worden voor Apple Pay)

    ik hoop dat het zo duidelijk is voor jullie.

  16. @David Wouters: ik heb op positie 7 en 8 van het kaartnummer wel 02 staan, dus dan zit ik toch in de goede serie van de juiste kaart die MasterCard dan heeft geleverd aan Bunq?

  17. @Martijn: ja, heb je al geprobeerd de app helemaal af te sluiten en opnieuw te starten, wellicht zie je dan wél de Apple Pay knop onder je Travel card. Anders even handmatig je kaartnummer kopiëren en in wallet invoeren en dan bevestigen met sms, zo heb ik het ook gedaan, want kreeg die knop ook maar niet te zien in de app….

    Laatste vraag, begint jouw kaart toevallig met 5223?
    Dat is namelijk de Russische serie, de huidige juiste serie kaartnummers voor Travel Card begint als het goed is met 5115

  18. @David Wouters: bij mij werd de kaart uit de 5223 serie vanuit Bunq zelf vervangen.
    Ik moet overigens nog proberen om die nieuwe toe te voeven.

  19. Voor de travel card wordt €9,99 gevraagd. Dus van kosteloos of gratis is geen sprake…

  20. Misschien is dit het proberen waard! Ik had bij N26 een account aangemaakt en op de één of ander manier kwam ik niet door het verificatieproces heen. Om ‘veiligheidsredenen’ mochten ze niet zeggen waarom.. wel krom. Ik weet verder ook niet of ik het nogmaals kan proberen.

    Ik ben een (normale) particuliere gebruiker zonder vreemde transacties bij mijn huidige bank, heb geen schulden etc. etc.

  21. Origineel geplaatst door Yannick
    @Jeffrey: Er is een verschil tussen een debit creditcard en een debitcard.

    De Travel Card is dus een “gewone” credit card in de ogen van hotels en autoverhuurbedrijven. Alleen aan de achterkant wordt het anders geregeld. Beetje krom allemaal maar werkt wel.

    Sorry Yannick maar dit is incorrect. Er bestaat niet zoiets als een debit creditcard. Het is of een debit card of een creditcard. Het verschil hiertussen is dat bij een debit transactie het geld direct van de rekening wordt geschreven en bij een credit transactie deze van je credit wordt afgehaald. Deze credit wordt later in de maand alsnog van je rekening af geschreven, zoiets als een buffer. Het wezenlijke verschil tussen de normale pas en de travel card is dat de normale pas de transacties afhandelt via maestro en de travel card via MasterCard. Dit zijn 2 verschillende transactie verwerkers, Maestro verwerkt voor zover ik weet alleen debit transacties en MasterCard verwerkt beide debit en credit transacties. Gezien niet elke winkel MasterCard ondersteund zul je dus niet in elke winkel met de travel card kunnen betalen. In het buitenland wordt veel vaker wel de MasterCard ondersteund.

  22. @Yannick: Ik was te snel met mijn reactie. Inmiddels in verdiept en je hebt gelijk.

  23. hoe kom ik aan de travelcard?

  24. @PeliileP: het is wel gratis wanneer jij 5 vrienden uitnodigt. Ik heb random 5 contacten geselecteerd en uitgenodigd. Ik krijg mijn pasje nu alsnog gratis thuis 🙂

  25. @David Wouters: Hoi David ja mijn Bunq Travel card begint met 5223 dus dat is volgens jouw de oude serie?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.