Vernieuwde bunq-app op iPhone.

bunq maakt geld terugvragen voor iedereen eenvoudiger met persoonlijke betaallink

Plus donkere modus voor bunq-app

bunq heeft vanavond weer een update aangekondigd. Daarbij heeft de bunq.me-dienst een nieuwe functie gekregen, zodat iedereen een persoonlijke betaallink kan maken zonder dat je daarvoor een app nodig hebt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eens in de zoveel tijd houdt bunq een evenement waar ze nieuwe onthullingen doen. De vorige keer was dit niet onomstreden, want het zorgde ervoor dat je voor korte tijd Apple Pay in Nederland kon activeren. De update is deze keer minder spectaculair, vooral voor mensen die al bij bunq zitten. bunq introduceert namelijk een nieuwe betaalverzoekservice. Iedereen kan daarmee een eigen betaallink maken om snel geld terug te vragen. Je hebt hiervoor verder geen app meer nodig.

Geld terugvragen via nieuwe bunq.me

In feite is de nieuwe betaalverzoekservice niets meer dan een soort rebranding van het reeds bestaande bunq.me. Betaalverzoeken zijn een aantal jaren geleden door bunq geïntroduceerd, waarna ze eind vorig jaar de bunq.me-pagina omtoverde tot een soort crowdfunding-tool. Je kon daarmee geld ophalen voor je eigen projecten. Nu kan bunq.me door iedereen gebruikt worden om geld terug te vragen van vrienden, familie en onbekenden. Dat betekent dus ook dat je geen bunq-gebruiker meer hoeft te zijn. Iedereen met een rekening bij een Europese bank kan op bunq.me een eigen betaallink maken, zonder tussenkomst van een app. Door het te ontvangen bedrag als parameter in de URL op te nemen kun je de betaallink steeds eenvoudig aanpassen (voorbeeld: https://bunq.me/jph/0.5 voor een te ontvangen betaling van €0,50).

Bunq CEO Ali Niknam

bunq-oprichter Ali Niknam verwijst gekscherend naar dienst als Tikkie, waarvoor je dus eerst een app moet downloaden om voor elk te ontvangen bedrag een nieuw verzoek moet aanmaken.

We implementeerden twee jaar geleden als eerste bank betaalverzoeken en intussen zijn er veel nieuwe aanbieders op de markt. Met de gedachte dat het een tikkie beter kan, hebben we gekeken naar hoe we de gebruikerservaring nog simpeler konden maken.

Met de vernieuwde bunq.me blijft de link altijd geldig, dus je hoeft vrienden dan ook niet meer lastig te vallen met een nieuw betaallinkje.

bunq-app met donkere modus en meer

Wat betreft de app zit er ook wat nieuws in. De bunq-app krijgt met de nieuwe update een donkere modus. Al het wit in de app wordt met een schakelaar donker gemaakt. Volgens bunq is de app daardoor beter te gebruiken in bed. Let wel op dat deze optie alleen beschikbaar is voor mensen met het betaalde bunq Premium.
Bovendien wordt het mogelijk om een foto of notities toe te voegen aan een betaling.

bunq met OAuth en handmatige CVC-codes

Daarnaast ondersteunt bunq nu ook OAuth, een veilige autorisatiemethode die gebruikt kan worden door andere applicaties. Ontwikkelaars kunnen met hun eigen apps daardoor een veilige verbinding leggen met de bunq-app en inzage krijgen in bepaalde gegevens, zonder dat gebruikersnamen en wachtwoorden uitgewisseld hoeven te worden. Als voorbeeld noemde bunq de app Monyca, waarmee betalingen gecategoriseerd worden en je beter inzicht krijgt in je uitgaven.

Op het gebied van beveiliging is er nog een wijziging aangebracht. De Mastercard debitcard van bunq maakt via de app al enige tijd gebruik van een steeds wisselende CVC-code. Dit is een driecijferige code die je bij normale creditcards achterop vindt, maar bij bunq wordt deze automatisch gegenereerd in de app. Dat is veiliger, omdat anderen niets aan jouw verloren of gestolen creditcard meer hebben. Met de nieuwste update kun je aangeven of deze codes automatisch aangemaakt worden of dat je dit handmatig wil doen. Je kan daardoor dus langer dezelfde code houden, mocht je de wisselende codes vervelend vinden. Je levert dan uiteraard wel wat veiligheid in.

De nieuwste versie van de bunq-app kan ieder moment in de App Store verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2018, 10:17
Categorie Apps
Onderwerp bunq
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.