Reacties voor: Bug in iOS 13.3 laat kinderen hun communicatielimiet omzeilen

Door een bug in iOS 13.3 kunnen kinderen de communicatielimieten gemakkelijk omzeilen. Er is een tijdelijke oplossing, maar Apple moet nog een officiële fix uitbrengen.
Daniel Vischjager -

Reacties: 7 reacties

  1. Zijn er überhaupt mensen die dit gebruiken? Voor aankopen snap ik het wel, maar je moet als ouder zelf een oogje in het zeil houden.

  2. Origineel geplaatst door 020
    Zijn er überhaupt mensen die dit gebruiken? Voor aankopen snap ik het wel, maar je moet als ouder zelf een oogje in het zeil houden.

    Het is dat ik geen kinderen heb. Ik zou ze dan ook liever helemaal geen telefoon willen geven, maar is dat haalbaar in deze maatschappij?

  3. @020: Nee, werkelijkwaar niemand gebruikt. Elke ouder kijkt elke minuut van de dag over de schouder van hun kinderen om te controleren. /sarcasme

    Natuurlijk wordt dit gebruikt. Kinderen kunnen nog niet goed gevolgen inschatten en zijn daardoor te vaak bezig op hun telefoon waardoor hun functioneren er onder lijdt, zijn te bezig met hun telefoon terwijl dat niet hoort (op school, op de fiets, etc., etc.) of doen dingen op de telefoon die ze helemaal niet horen te doen, zoals praten met de verkeerde mensen of apps die niet voor hen bedoeld zijn.

    Deze functionaliteit moet niet als doel hebben dat je alles kan controleren, maar dat je als ouder in ieder geval een stukje de regie hebben over wat kinderen in het zwarte gat van een telefoon of tablet doen. En zelfs dan nóg loop je tegen grenzen aan. Grenzen die apple probeert dicht te timmeren.

  4. Kinderen met een Apple Watch???
    Een oudere iPhone snap ik nog wel maar een watch lijkt mij ietsje over t paard getild

  5. Origineel geplaatst door Leo
    Kinderen met een Apple Watch???

    Een oudere iPhone snap ik nog wel maar een watch lijkt mij ietsje over t paard getild

    Er zijn er echt genoeg hoor. Tenminste ik kom uit Amsterdam en hier is t echt de normaalste zaak van de wereld lijkt wel.

  6. Watch kan toch pas vanaf 18 jaar goed betrouwbaar werken, staat op website van Apple zelf? Mja, tot dan doen ze t tot die tijd maar lekker met Chinese rommel als ze het willen 😅

    Ok, schermtijd wordt hier goed gebruikt. Maar dat gaat hier alleen op met games (tijdlimiet) en algehele blokkade na 21u. Zo heb ik geen kids die hele avonden en nachten stiekem op insta / YT / whatsapp zitten. Verder kan het me niet schelen. Gaat om tijdbalans met alle andere offline zaken en sociaal gedrag. Het “uitsluiten” of “mobiel afpakken” is niet meer van deze tijd. Dat is toch beetje kindermishandeling. Goede afspraken maken en vooral over de redenen. Ze snappen het heus wel.

  7. Begint een beetje zielig te worden…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.