developer-tools-apple

Apple wil apps bouwen makkelijker maken met overname Buddybuild

Apple heeft Buddybuild overgenomen, een dienst waarmee ontwikkelaars gemakkelijker apps kunnen bouwen en voorbereiden op de betatest. De medewerkers van Buddybuild zullen overstappen naar Apple's Xcode-team.

Apple heeft de dienst Buddybuild overgenomen, waarmee het gemakkelijker wordt om apps te bouwen. Buddybuild is gevestigd in Vancouver en heeft 40 medewerkers. Het personeel zal in Vancouver blijven, maar zal op papier onderdeel worden van Apple’s Xcode-team, om te werken aan ontwikkelaarstools voor iOS.

Buddybuild-overname

Buddybuild heeft zelf aangekondigd dat ze zijn overgenomen door Apple. De dienst blijft nog even bestaan voor bestaande klanten, al zal de ondersteuning voor het bouwen van Android-apps in maart eindigen.

Buddybuild

Met Buddybuild konden ontwikkelaars hun apps sneller naar de markt brengen door de diensten van GitHub, BitBucket en GitLab te combineren. Het kostte tussen de $71 en $245 per maand. Ontwikkelaars krijgen een beveiligde omgeving om hun apps te bouwen, intern te testen en en voor te bereiden op een (eventueel externe) betatest via Apple’s TestFlight. Apple kan de diensten goed gebruiken om het ontwikkelen van apps voor iOS verder te stroomlijnen.

We kunnen in 2018 nog meer nieuws van Apple verwachten voor ontwikkelaars. Zo werd onlangs bekend dat Apple van plan is om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om Mac-versies van iOS-apps te maken. Daardoor wordt wel het waarschijnlijk mogelijk om één app te maken die zowel op iOS als op macOS werkt. Tijdens WWDC 2018 horen we daar hopelijk meer over!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2018, 7:30
Categorie Apple
Onderwerpen developers, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.