Reacties voor: Brydge Pro+ maakt van je iPad Pro een laptop met toetsenbord en trackpad

Handig als laptop vervanger!
Met een nieuw accessoire van Brydge koppel je een toetsenbord en trackpad aan je iPad Pro. Zo lijkt je tablet nog meer op een laptop, voor wie maar geen afscheid kan nemen.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Koop dan gewoon een laptop

  2. Mooi product.

  3. Ik kan me best voorstellen dat hier interesse voor is. Maar ik zou hem dan wel snel bestellen want ik kan me bijna niet voorstellen dat Apple dit zomaar goed gaat vinden. Het design is wel heel erg “geïnspireerd” op het design van de MacBook (Pro).

  4. Of je koop een MacBook Air.

  5. Op m’n iPad Air 2019 werkt m’n Apple trackpad niet. Hoe kan het dat deze dan wel werkt? Of doe ik iets fout?

  6. Origineel geplaatst door Maarten
    Of je koop een MacBook Air.

    Origineel geplaatst door Robin Heerooms
    Op m’n iPad Air 2019 werkt m’n Apple trackpad niet. Hoe kan het dat deze dan wel werkt? Of doe ik iets fout?

    Momenteel zeul ik mij te pletter aan een iPad en een MacBookPro… zou fijn zijn als er iets komt wat 2 in 1 levert. De suggestie, “koop dan een laptop/macbook” is voor mij iets te kort door de bocht. De SurfacePro komt al aardig in de buurt, maar mist de verfijning van Apple Product/Techniek.

  7. Heb 3 Brydges gehad voor de verschillende iPads. Hoewel zeer nuttig is het toetsenbord niet echt goed (toetsen vallen na 1-2 maanden uit) noch dat de bluetooth verbinding echt verfijnd is. Het geeft vertraging en ook in deze Pro + versie hebben ze weer de 4.1 versie gekozen. Jammer.

  8. @Robin Heerooms: zover mij bekend worden Apple’s eigen muizen/trackpads momenteel inderdaad niet ondersteund.

    Gebruik een Bluetooth/bekabelde muis van een andere fabrikant, hoogstwaarschijnlijk met meer geluk.

  9. Een touch UI bedienen met een pointer voelt toch een beetje alsof je een tracktor met een precisie-schroevendraaier bestuurt

  10. Als ik wachtdienst heb moet ik dikwijls servers overnemen om interventies te doen. Hiervoor is dit uitermate geschikt .

    Nu neem ik sinds een paar jaar een logitech toetsenbordje en een citrix x1 muis mee ( die muis werkt enkel met teamviewer/rdc/jump )

    Zo’n brydge zou ik wel aankopen aangezien ik toch al de 11 inch iPad pro gebruik. Goedkoper dan een laptop kopen waar ik dan geen iOS apps op kan gebruiken.

  11. @Paradroid: Als je je in je (professionele) leven door dit soort compromissen laat leiden, doe je (of je baas) iets niet helemaal goed

  12. @Fred: Dan snap je niet wat die wachtdienst uberhaubt inhoudt. Het is beter dat je vroeg en snel kan ingrijpen dan dat je achter je grote scherm kan zitten en eerst naar kantoor moet komen of je eigen computer op te starten. Zo te lezen werkt hij met citrix, alle rekenkracht gebeurt op de server, je client is relatief “dom” en kan van alles zijn, van een complete computer tot een raspberry pi of inderdaad een ipad. Het wordt pas een probleem als je je werk niet effectief kan doen, maar met een volledig toetsenbord en muis en je ipad als beeldscherm zie ik geen probleem. Server interfaces zijn namelijk niet ontworpen voor fullscreen en vaak als een klein (terminal) venstertje.

  13. Ik gebruik enkel de citrix muis , de servers draaien gewoon op allerlei windows serverversies

    Die muis werkt ook in jump desktop en MS rdc :). Nu kan je een ‘gewone’ muis/trackpad koppelen maar voor iOS13 ging dat niet. Die citrix muis werkte enkel in Citrix en jump desktop, later ook teamviewer en rdc. ( buiten die citrix muis was er nog een swiftpoint muisje maar dat was fysisch te klein om goed mee te werken )

    Als ik wachtdienst heb kan ik 99% van de tijd met de webinterfaces werken maar af en toe moet ik es een service stoppen en starten of in AD iets aanpassen ,Een loginscript aanpassen,…. en dan is het handig. op deze manier moet ik niet constant een laptop meezeulen. Het is niet dat ik 8 uur per dag achter het ding zit te pieren :).

    Meestal heb ik zo 2-3 calls per weekend waar ik ff moet voor inloggen. Ideaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.