Reacties voor: Bruce Willis wil juridische actie zodat kinderen iTunes-bibliotheek kunnen erven (update)

Acteur Bruce Willis zou bereid zijn om naar de rechter te stappen, om de algemene voorwaarden in de iTunes Store te versoepelen. Zo zouden zijn kinderen later zijn muziek kunnen erven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Oh. Ik log wel eens op accounts van vrienden in om dan gratis betaalde apps op mijn iPod te zetten. Dat mag dus eigenlijk niet? Wel handige tip voor Bruce.

  2. hoe is dit geregeld met films in de itunes store?

    misschien denkt hij er dan heel anders over…

  3. Duidelijker kan het niet, het is een licentie en geen eigendomsoverdracht, dus hij heeft geen poot om op te staan!

  4. Ook die licentie (een gebruiksrecht) is ‘eigendom’, waarom zou dat niet overdraagbaar kunnen zijn? Als je overlijdt verdwijnen al je bezittingen niet opeens in het niets…

  5. Op het moment van overlijden word het eigendom van diegene zoals’t wettelijk beschreven staat.
    Zou bij meerdere kinderen dan één kind zijn?

  6. Ik vind het juist wel goed dat hij dit wil aanvechten.

    Digitale content wordt nu steeds meer een gemeengoed en daar mogen de regels wel eens iets ruimer zijn voor de consument.

    (als ik cd’s koop mag ik ze ook naar mp3 omzetten en onderweg luisteren. Je kan ze gratis in google music zetten, dropbox of iets dergelijks. En die cd’s zijn dan gewoon overdraagbaar of zelf verkoopbaar, en dat is allemaal niet strafbaar.
    Ik vind het ook erg jammer dat digitale content nog steeds net zo duur is als in de winkel. Kijk buiten de muziek ook naar de playstation, xbox of films in iTunes. Nederlandse versie en Engelse versie moet je apart kopen. Veel films hebben niet eens ondertiteling en dan zijn ze net zo duur als de blu-ray, die toch beduidend betere kwaliteit is)

  7. Let pa and pa just write their logins down 😉

  8. Als hij overlijd. Erven zijn kinderen toch zijn “Apple” apparaten. Dan zijn de kinderen eigenaar(en) van de apparaten en dus ook van de muziek die er op staat.

  9. Maar Bruce Willis kan toch helemaal niet dood?

  10. Neem aan dat Bruce Willis de muziek waaraan hij waarde hecht ten minste op CD heeft staan. Muziek van o.m. iTunes is namelijk niet om aan te horen op een fatsoenlijke Hi-Fi installatie.

  11. Goede zaak zit. Vroeger stond alles op CD’s. Als Apple graag alles digitaal wil hebben, moeten daarvoor ook de voorwaarden gemaakt worden, zodat ze in elk geval vergelijkbaar zijn.

  12. Ik denk zelf dat dit meer een voorwaarde is die van de muziekindustrie afkomt en niet zozeer van Apple.

  13. En terecht! ik heb hetzelfde aan de hand gehad binnen mijn famille. Alle apps en muziek zijn niet meer te downloaden of te updaten. Belachelijk! Apple zegt “de rechten kunnen niet op een andere naam gezet worden” echt belachelijk!

  14. Damned, zelfs nog niet aan gedacht. Als ik morgen dood ga, is mijn dochter dus alles kwijt, wat op haar ipad onder mijn account staat (het kind is pas 5).

    Go bruce go (dit is ook geldig voor ap’s veronderstel ik)

  15. Hij heeft toch gewoon mp3 bestanden die gekopieerd kunnen worden..

  16. Origineel geplaatst door nicolaas
    Hij heeft toch gewoon mp3 bestanden die gekopieerd kunnen worden..

    Nee, niet als hij netjes alles in de AppStore gekocht heeft.
    Wél als hij zelf ript of van derden kopieert maar daar gaat het nou juist om. Als je alles netjes online koopt, is het in feite “weg” als je overlijdt.

    Go Bruce! Go…..

  17. Deze man heeft crashes, schietpartijen alles overleefd, denk niet dat hij dood kan gaan.. He will overlive us all! :p

  18. Jammer dat het een hoax is, als het waar was zou Bruce Willis een echte held zijn.

  19. Verdraaid jammer dat het een hoax is.

  20. Hoax of niet… Waarom iTunes gebruiken als er Spotify is?

  21. Origineel geplaatst door Frankie
    Origineel geplaatst door nicolaas: Hij heeft toch gewoon mp3 bestanden die gekopieerd kunnen worden..Nee, niet als hij netjes alles in de AppStore gekocht heeft. Wél als hij zelf ruptuur of van derden kopieert maar daar gaat het nou juist om. Als je alles netjes online koopt, is het in feite “weg” als je overlijdt.Go Bruce! Go…..

    Ook als je iets koopt in de store krijg je m4a-bestanden, die zonder DRM (wel met een fingerprint, da’s iets anders) beschikbaar zijn. Heb je geen wachtwoord voor nodig.

  22. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Neem aan dat Bruce Willis de muziek waaraan hij waarde hecht ten minste op CD heeft staan. Muziek van o.m. iTunes is namelijk niet om aan te horen op een fatsoenlijke Hi-Fi installatie.

    Beetje onzin
    De kwaliteit is prima ook voor meer eisende luisteraars
    Toekomst zal betere formats bieden met hogere kwaliteit maar er is nu prima kwaliteit of niet betaalbare en onvoldoende mobiele dragers superkwaliteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.