Bose Frame AR-bril

Bose Frames is een zonnebril met Bluetooth-speaker, Siri en AR-functies

De timing is niet helemaal handig, zo vlak voor de winter. Maar misschien ga jij binnenkort wel de sneeuw n met deze Bose Frames, een zonnebril met Bluetooth-audio, Siri en AR-functies.

Bose Frames: slimme zonnebril

Bose heeft een bijzonder nieuw product aangekondigd: de Bose Frames. Deze is als draadloze koptelefoon te gebruiken maar is ook geschikt voor augmented reality-toepassingen rondom audio. Hij kost 199 dollar en biedt een volwaardige Bluetooth-headset met touchbediening. Je kunt kiezen uit twee modellen, de Rondo en Alto. Die met de ronde glazen is wat kleiner. Er zit een ingebouwde microfoon in voor spraakopdrachten met Siri of Google Assistent.


Volgens de fabrikant zijn de glazen krasbestendig en filteren ze 99 procent van de UV-straling. De bril gebruikt geluid in plaats van beeld om informatie over te brengen. Aan het begin zal dit vooral werken met Siri en Google Assistent, maar Bose is van plan om op termijn een eigen augmented reality-platform voor apps uit te brengen. Ook is het plan om nog in 2018 maar liefst 10.000 zonnebrillen naar AR-ontwikkelaars te sturen, zodat ze ermee aan de slag kunnen.

Bose Frames

Koppel je de bril met je smartphone, dan weet deze je locatie met behulp van GPS. Ook weet de bril in welke richting je loopt, dankzij de ingebouwde bewegingssensor met negen assen. In de veren van de brillenpoten zitten speakers verwerkt. Ook is er een enkele multifunctionele knop, waarmee je bijvoorbeeld informatie kunt opvragen over de plek waar je staat. Zo kan de bril bijvoorbeeld dienst doen als virtuele reisleider.

De batterijduur is nog wel een dingetje: met 12 uur standby is dat niet echt veel. Bij actief gebruik is de batterij na 3,5 uur leeg. Bijzonder is dat de bril ondanks de hoeveelheid tech die erin zit maar 45 gram weegt, iets meer dan een doorsnee RayBan. De eerste modellen worden geleverd in januari 2019. Begin maart is Bose van plan het AR-platform voor audio aan te kondigen tijdens SXSW 2019.

Bose Frames: Rondo en Alto

Privacy is ook een punt van aandacht. De bril heeft namelijk een half-open design, dus anderen kunnen meeluisteren. Bose zal er ook voor moeten zorgen dat omgevingsgeluid wordt geblokkeerd en dat je ook bij subtiel fluisteren nog te verstaan bent. Niet elke zoekopdracht wil je immers met iedereen om je heen delen, zeker in het openbaar vervoer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 december 2018 om 8:17
Onderwerp
Categorie
Accessoires
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.