Reacties voor: BMW zet iDrive aan de kant

Volgens de website Autospies.com gaat BMW de gehate iDrive boordcomputer inruilen voor een systeem met iPod-interface op het stuurwiel.
Lees het complete artikel → BMW zet iDrive aan de kant
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. zeg nooit, nooit… Maar dit is volgens mij echt een broodje aap verhaal. De enige die problemen hebben met I-drive zijn journalisten die 1 dag met zo’n auto mogen rijden. I-drive werkt ontzettend eenvoudig en intuitief.
    zelfs audi (MMI) en mercedes (command) hebben I-drive op hun manier “geleend”.

  2. Landrover is al met een mooi concept gekomen

    http://www.myiphone.be/content/view/154/1/

  3. Als je je Land Rover op Mac OS laat lopen sta je sowieso na 3 minuten stil

  4. Belachelijk hoor, ik rijd intussen al twee jaar met een BMW 320i en de iDrive werkt even poepsimpel als het klikwieltje op mijn iPod Nano. Bovendien kan ik via de gewone Aux-ingang mijn iPod makkelijk aansluiten op de BMW autoradio.
    Het klikwieltje moet ik dan wel bedienen bij stilstand, want al rijdend is dat nogal gevaarlijk. Maar op die manier heb ik mijn Apple jukebox altijd bij de hand!

  5. Broodje aap, I-drive werkt prima. Het zou me niet verbazen als Jobs destijds bij BMW de boel heeft afgekeken.

  6. Ik reageer nooit op artikelen, dit is de allereerste keer dat ik een commentaar ergens achterlaat. Maar ik kan het echt niet laten om op dit artikel in te gaan.:

    “…Da’s goed nieuws voor BMW-rijders, want zij klaagden over de vreselijke software-interface van deze boordcomputer…”

    De eerste I-drive versies in de 7-serie waren erg ingewikkeld, maar sinds de nieuwe versies vanaf 2004 is I-drive het beste geintegreerd systeem wat je kan krijgen. Ik heb geprobeerd met het MMI van Audi aan de slag te gaan, maar I-drive is een veel logischer, intiutiever en sneller systeem.

  7. Vreemd, rij zelf met een 320 D, iDrive is supersimpel en een echt gemak. Mijn kids van 7 en 10 vinden zonder problemen hun weg in de muziek die via de ipod interface op de iPhone is aangesloten. Alleen bellen werk dan niet meer.

  8. Ik rijd inmiddels al in mijn tweede BMW 320i, met I-drive. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik niets anders zou willen. Niet het command systeem van Benz of MMI van Audi, zelfs niet het touchscreen systeem van Lexus.
    I-Drive systeem werkt uitstekend als je het eenmaal onder de knie hebt. Dat duurt hooguit een dag, niet langer. Kan inderdaad nog de verhalen terughalen van de eerste 7 series waarin dit systeem zat en niet werkte. Maar dat heb je met alle nieuwe systemen. En inmiddels is het al zo vaak doorontwikkeld en verbeterd, dat het goed werkt!.

  9. Ik heb een 1 serie cabrio 2008 dus nog niet met de nieuwe iDrive die in 2009 modellen komt/zit. Perfect systeem, super simpel alles met 1 knop – en dan de knoppen op je stuur zijn ook nog los in te stellen voor shortkeys, dus PERFECT systeem!! Enige wat BMW in 2009 heeft veranderd is de interface en een aantal knoppen om de iDrive knop heen; moet wel zeggen dat de menu-structuur van de nieuwe iDrive op een iPod lijkt inderdaad en ‘beter’ dan de oude iDrive maar goed.. op Autoweek waren er ook een hoop zeikerds over het iDrive systeem, als je het moeilijk vind klopt er echt iets neit met je

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.