iPhone meest gedenkwaardige productlancering in 2007

Lijstjes van belangrijke productlanceringen hebben vaak betrekking op electronica, maar dit lijstje van comScore neemt ook een hele reeks voedings- en gezondheidsproducten mee. Toch verslaat de iPhone ze allemaal.

OreoEr is weinig hardcore iPhone-nieuws, dus blijven de lijstjes voorlopig nog even het nieuws domineren. Deze keer gaat het om de meest gedenkwaardige productlancering van 2007. Eigenlijk kan geen ander product dan de iPhone deze prijs winnen. Voor geen enkel ander product gingen mensen al dagenlang vantevoren in de slaapzakken liggen. De meeste lijstjes die in deze decembermaand verschijnen hebben betrekking op electronicaproducten, maar in een onderzoek van comScore werden ook andere producten meegenomen. In de lijst staat de iPhone op 1 en Vista op 2, maar verder vinden we vooral voedingswaren en gezondheidsproducten in de lijst.

De 1.000 Amerikaanse consumenten die meededen aan het onderzoek van comScore waren ook enthousiast over Oreo-producten. De donkere koekjes waren terug te vinden in een dessertpizza en cakes. Maar liefst drie producten in de top 10 zijn gezondheidsproducten voor onderweg: Alli afslankcapsules, Diet Coke Plus en de Fresh Fit Meals van Subway. Ondanks het feit dat de rijen bij de Burger King langer zijn dan die bij de Subway-broodjeszaken, zeggen de deelnemers uit het onderzoek toch dat 78% van hen op zoek zijn naar volkorenproducten en 75% zoekt producten zonder transvetten.

Nog even terug naar de iPhone: ook al is dit het meest gedenkwaardige product van 2007, slechts 1% van de Amerikanen in het onderzoek vinden dat het een ‘must have item’ voor het komende feestdagenseizoen is. Toch staat electronica steevast bovenaan in de verlanglijstjes. Vorig jaar stond de Nintendo Wii og op nummer 2 op de lijst van meest gedenkwaardige producten, maar dit jaar zit nog maar 6% op de spelcomputer te wachten.

Het lijstje voor 2007:

1) Apple iPhone (37%)
2) Microsoft Windows Vista (26%)
3) Febreze Candles (14%)
4) Domino’s Oreo Dessert Pizza (10%)
5) alli Weight Loss Capsules (10%)
6) Oreo Cakesters (10%)
7) Diet Coke Plus (9%)
8) Subway Fresh Fit Meals (8%)
9) Motorola Razr2 (8%)
10) Listerine Whitening Quick Dissolving Strips (7%)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2007, 9:47
Categorie Achtergrond
Onderwerp lancering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.