BMW zet iDrive aan de kant

Volgens de website Autospies.com gaat BMW de gehate iDrive boordcomputer inruilen voor een systeem met iPod-interface op het stuurwiel.

Afgelopen februari was BMW het eerste autobedrijf dat aankondigde aanpassingen voor de iPhone te gaan doen in toekomstige auto’s. Nu komt naar buiten dat BMW van plan is het BMW iDrive-systeem aan de kant te zetten. Da’s goed nieuws voor BMW-rijders, want zij klaagden over de vreselijke software-interface van deze boordcomputer, die bestaat uit een lcd-scherm op het dashboard en een bedieningsknop in de middenconsole. De website Autospies.com denkt nu dat BMW de iDrive wel eens zou kunnen inwisselen voor een iPod-interface.

De autospionnen zien het wel zitten om een iPod-achtig klikwiel op het stuurwiel te hebben, waarmee je allerlei zaken kunt bedienen. Volgens interne bronnen is BMW dit inderdaad van plan vanaf de volgende BMW 7-serie. De autofabrikant schijnt op het hoogste niveau samen te werken met Apple. Als BMW voor zo’n interface kiest zal de rest van de autowereld ook overstag gaan, zo denkt Autospies.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2007, 8:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen auto, interface, ipod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.