magic mouse

Apple’s nieuwe Wireless Keyboard en Magic Mouse 2 zijn zuiniger

Apple heeft een nieuwe Magic Mouse en een Wireless Keyboard klaarliggen. Ze zijn veel energiezuiniger dankzij gebruik van Bluetooth LE 4.2.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple staat op het punt om een nieuwe Magic Mouse en nieuw draadloos toetsenbord uit te brengen. Dat blijkt uit documenten van de goedkeuringsinstantie FCC. Afbeeldingen maken duidelijk dat de nieuwe muis Magic Mouse 2 gaat heten. Het draadloze toetsenbordje heeft (nog) geen nieuwe naam. Grootste vernieuwing is dat ze met Bluetooth 4.2 zullen werken.


magic mouse

Daarmee maakt Apple nogal een sprong, want de huidige muis werkt nog met Bluetooth 2.1 en datzelfde geldt ook voor het draadloze toetsenbord. Bluetooth 4.2 houdt in dat het energiezuinigere Bluetooth LE wordt ondersteund, wat een gunstig effect heeft op je batterijduur. Ook blijft de verbinding beter in stand.

magic_mouse_2_fcc

Geen losse batterijen meer

Met de nieuwe muis hoef je ook niet meer AA-batterijen paraat te hebben, want de Magic Mouse 2 werkt met oplaadbare Lithium-batterijen, die zijn ingebouwd. Bij het toetsenbord verdwijnt de kokervormige batterijstaaf aan de achterkant, waar je nu nog de AA-batterijen in steekt.

wireless-keyboard-fcc

Mocht je nog plannen hebben om een muis of toetsenbord te kopen, dan kun je dus beter nog even wachten. Mogelijk komen ze al in september beschikbaar, tijdens het iPhone-evenement. De FCC heeft pre-productiemodellen getest.

Het huidige model Wireless Keyboard ligt voor €79 in de winkel en voor de huidige Magic Mouse ben je ook €79 kwijt.

Zelf kijken? Beide accessoires zijn onder codenummers BCGA1657 en BCGA1644 bij de FCC te bewonderen.

magic-mouse-specs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.