Reacties voor: BlueRange: digitale blindenstok verbindt met iPhone-app

De BlueRange is een blindenstok die digitaal de afstand tussen jou en een object meet. Een bijbehorende iPhone-app geeft metingen door.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Ehmmm zal de doelgroep dit lezen? 😀

  2. Bruce Seymour… Toepasselijke naam 😀

  3. Ik gok dat de makers even de eindgebruiker zijn vergeten in dit idee. Een blindenstok doet namelijk meer dan alleen objectdetectie, waaronder een verkeersteken bij het overstekenen zorgen dat je letterlijk op het rechte pad blijft. En er wordt nog wel eens vergeten dat blinden en slechtzienden hun oren nodig hebben om de rest van de omgeving ook te horen zoals verkeer dus feedback via geluid kan afleidend werken. Er bestaan ook al oplossingen waarin objectdetectie en navigatie in de stok zit zodat je beste van beiden hebt. Ben benieuwd hoe ver ze komen met dat product op Kickstarter

  4. @elpaolo: Flauw. Geen woorden voor.

  5. @elpaolo: ik denk dat de doelgroep hier hard om kan lachen

  6. Tja … Als blinde kan ik alleen maar zeggen … leuk ideetje, maar ik betwijfel ten zeerste of dit van de grond komt. Iets soortgelijks bestaat al in de iCane Mobilo die een maand of wat geleden gelanceerd is in Nederland, maar dan is deze technologie geïntegreerd in een blindenstok zodat het probleem van zichtbaarheid voor anderen wordt opgelost. Wat betreft het feit dat blinden hun omgevingsgeluid nodig hebben, dat is waar maar het is ook niet een noodzaak beide oren, of zelfs één oor, volledig af te sluiten. Een koptelefoon half op hebben werkt in dit geval goed, of de bone conduction headphones waardoor je oren vrij blijven. In dat opzicht zijn er opties …zo wordt bijvoorbeeld met GPS apps gewerkt. Schakelbediening is overigens met name bedoeld voor mensen met een fysieke handicap. Blinden gebruiken het VoiceOver Schermlees-programma op iOS, Talkback voor Android om het scherm te laten voorlezen.

  7. ik behoor tot de doelgroep, slechtziend door een corticale visusstoornis, mijn belangrijkste probleem is het lokaliseren van objecten, de situering ervan in de ruimte dus. mij lijkt het daarom zeker wel een ideaal hulpmiddel!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.