BlueRange: digitale blindenstok verbindt met iPhone-app

De BlueRange is een blindenstok die digitaal de afstand tussen jou en een object meet. Een bijbehorende iPhone-app geeft metingen door.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BlueRange iPhone blindenstok BluetoothKickstarter-project BlueRange wil de blindenstok vervangen. Dit apparaatje gebruikt twee sensoren om de afstand van het dichtsbijzijnde object te bepalen, om dit vervolgens aan een iPhone-app door te geven. Deze app kan via oordopjes vervolgens vertellen wat zich om je heen bevindt. Vergelijkbare afstandssensoren bestaan al een tijdje, maar BlueRange moet het hebben van zijn iPhone-connectie. Bovendien gebruikt het apparaatje het zuinige Bluetooth 4.0 LE.

Update: De Nederlandse blindenstok I-Cane Mobilo is al gewoon te koop en werkt ook met een iPhone-app.

Je merkt aan het Kickstarter-project voor BlueRange dat de makers een voornamelijk technische achtergrond hebben. In een video is een werkend prototype te zien dat tot in detail wordt beschreven in de projecttekst, maar het gaat hierbij voornamelijk om hardwarespecificaties. De bijbehorende app wordt enkel snel getoond en lijkt verre van af: op het moment ontvangt de applicatie enkel meetdata van de BlueRange.

Toch moet het Kickstarter-project vrij snel veranderen in een eindproduct: de makers beloven de eerste exemplaren al in september dit jaar op te sturen. Je bemachtigt één van deze exemplaren door minstens 745 dollar te doneren, plus 40 dollar aan verzendkosten. Het Kickstarter-project moet dan wel 48.000 dollar binnen twee maanden inzamelen.

De iPhone lijkt in het eerste opzicht niet een ideale telefoon voor blinden, maar vergis je niet: Apple heeft over de jaren de toegankelijkheidsopties steeds meer uitgebreid, waardoor het iPhone-scherm bediend kan worden zonder dat je er naar hoeft te kijken. Dit kan onder andere met behulp van Schakelbediening. Afgelopen jaar schreven we uitgebreid over Luis Perez, die met zijn iPhone lange bergwandelingen en mooie foto’s maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2014, 13:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen blind, kickstarter, toegankelijkheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.