Blippar auto's herkennen

Blippar-app herkent in welke auto jij rijdt

Blippar kan nu auto's herkennen: richt de Blippar-app op de auto en je krijgt bouwjaar, prijs, model en meer info te zien.

Iemand ziet jou in een mooie auto rijden en denkt: dat wil ik ook! Met de Blippar-app kun je nu meteen zien om welke auto het gaat. De app herkent elke auto gemaakt vanaf het jaar 2000 en toont je het merk, model en bouwjaar. Ook krijg je eventueel gebruikersmeningen, de prijs en een 360 graden-video van het interieur te zien.

Blippar auto's herkennen

Blippar herkent auto’s

Het werkt zelfs als een auto voorbij rijdt, mits de snelheid niet hoger ligt dan zo’n 24 kilometer per uur. Bovendien werkt het ‘t beste bij Amerikaanse auto’s. Blippar is een soort Shazam voor de wereld om je heen. De app herkent met augmented reality dingen als bloemen, koffiebekers, logo’s van bekende merken en nog veel meer. Auto’s herkende de app ook al, waarbij onderscheid kon worden gemaakt tussen cabrio’s, sedans en dergelijke. Maar wat nog niet eerder lukte is het herkennen van specifieke modellen, waarbij je zelfs het bouwjaar kan zien.

Blippar brengt ook een API (applicatieprogrammeerinterface) uit zodat andere bedrijven met Blippar’s objectherkenning aan de gang kunnen gaan en het kunnen inbouwen in hun eigen apps. Oorspronkelijk was Blippar een AR-dienst voor reclame, zodat je bijvoorbeeld bij het scannen van een Coca-Cola-flesje extra content te zien kreeg. Sindsdien is de herkenning uitgebreid naar andere objecten, ook als ze niet aan een merk gebonden zijn. Zo kan het handig zijn om een onbekend dier te herkennen. Voor het herkennen van een tafel of stoel heb je uiteraard geen hulp nodig.

Tweedehands auto kopen
Ook bij de herkenning van auto’s zit er toch stiekem een commercieel doel achter: als je een bepaalde auto scant en een tweedehands aanbod te zien krijgt, ben je misschien wel geneigd om die te kopen. Volgens Blippar is het met 97,7 procent nauwkeurigheid goed genoeg om de meeste auto’s te herkennen. In dit geval heeft het ook wel zin; er zijn maar weinig mensen die alle automodellen uit hun hoofd kennen.

Blippar auto scannen

Wij probeerden het ook even, maar echt succesvol was het scannen niet. Zelfs het scannen van foto’s van Amerikaanse auto’s bleek best lastig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2017, 17:00
Categorie Apps
Onderwerpen augmented reality, auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.