Reacties voor: Blinde journalist laat zien hoe hij zijn iPhone gebruikt

Een blinde journalist op de technologiebeurs CES in Las Vegas liet aan Business Insider zien hoe hij zijn iPhone ondanks zijn handicap prima kan gebruiken. Hiervoor gebruikt hij de VoiceOver-optie van de iPhone.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 13 reacties

  1. d’r was laatst een programma op de BBC over Apple en toen liet Stevie Wonder al zien hoe ‘t werkte! 🙂

  2. als ik het hem zo zie doen zit er nog wel ruimte voor verbetering, wel kicken dat een blinde man een iPhone heeft hahahaha

  3. Mijn vrouw gebruikt dit ook op haar Iphone en op haar Ipad.
    En te bedenken dat dit standaard ingebouwd zit bij Apple.
    Voor haar vorige GSM (windows) kostte een spraaksysteem ongeveer 300 euro extra en dat was nog zo’n irriterend computerstemmetje.

  4. Werkt inderdaad prima, tenminste als de appontwikkelaars eraan denken ,, door bv de buttons te labelen.. Het zou fijn zijn als iedere ontwikkelaar eeven vo zou activeren om te ‘horen’ of de app voor iedereen toegankelijk is.

  5. Respect voor deze man!!!

  6. Nou geweldig hoor, hij heeft de build in uitleg gevolgd over hoe hij deze functie moet gebruiken. En blijkaar ook niet afgemaakt, zoals zijn fail bij het openen van de music app laat zien. Het is de bedoeling dat je met de ene vinger je scherm scant naar wat je nodig hebt om vervolgens met je andere vinger op een willekeurig deel van het scherm te tikken. Dit bevestigd je selectie. Ik heb niks tegen blinden, de reden dat ik weet hoe voiceover werkt is dankzij een goede blinde vriend, maar ik vind het berichtje daardoor des te onopzienbarender.

    Ik verwachte een filmoje van iemand die vlekkeloos ermee omgaat en makkelijk 40 woorden per minuut haalt. Niet iemand die de basisfunctie niet onder de knie heeft.

  7. @Max: Wat een drama.. Kom op zeg laat hem lekker? Zit jij ook op de snelweg te zeiken tegen anderen dat ze nog lang niet de topsnelheid rijden?

  8. Laat hem lekker gewoon. Hij is blind heeft veel beperkingen en dan heb ik respect dat hij omgaat met techniek en niet bij de pakkeneer gaat zitten. Dus zeik niet zo negatieveling

  9. Origineel geplaatst door Alwine
    Werkt inderdaad prima, tenminste als de appontwikkelaars eraan denken ,, door bv de buttons te labelen.. Het zou fijn zijn als iedere ontwikkelaar eeven vo zou activeren om te ‘horen’ of de app voor iedereen toegankelijk is.

    Helemaal mee eens, maar de stock ios apps laten soms ook een steek vallen. Zo is de maps app vrijwel nutteloos ookal staat voiceover aan. Turn by turn navigatie zou ideaal zijn voor m.ensen nmet een beperking. Ja, je kan daarvoor wel de appstore in, maar dat is wel arbeidsintensief voor ze.

    @Jasper: nee, maar als dit al nieuwswaarde heeft zouden ze eens langs een slechtziende school moeten gaan, zonder een of andere training whatsappen ze alsof het een gewoonte is als elk ander. Ik heb respect voor de man, masr zie hier geen nieuwswaarde in. Een paar jaar geleden heeft een blinde zelf een rolstoel met gps besturing ontwikkeld, dat vond ik nieuwswaarde.

  10. Niet enkel de iPhone is uitstekend bruikbaar voor blinden en slechtzienden. De mac kent dezelfde voordelen. Zelf ben ik volledig blind en werk met zowel iPhone als mac.

    VoiceOver activeren op je mac? Command f5.

    Natuurlijk zou het fijn zijn als een ieder die een app maakt, zich bewust zou zijn van de mogelijkheden van VoiceOver.

    Wil je ook je iPhone via VoiceOver bedienen? Kijk dan eens op http://www.challenge-media.com De eenmansredactie is momenteel met zwangerschapsverlof. Maar de content wordt al sinds enige tijd geschreven en waar nodig getest op ‘n Apple.

  11. @Max: ik ben zelf ook een blinde iPhone en Mac gebruiker en zoals jij het selecteren )ook wel split tappen genaamd) beschrijft is niet de enige juiste optie. Zelf gebruik ik meestal veegbewegingen en dubbeltik op een willekeurige plek op het scherm om het item te starten. Hier ben ik zeer snel mee.
    De stock apps zijn allemaal zo goed als helemaal toegankelijk. De Kaarten app heeft sowieso geen gesproken turn by turn navigatie, dus dat is geen argument. de route is wel degelijk met Voice Over te volgen.
    Je woordkeuze is overigens niet erg vriendelijk ook al heb je een goede blinde vriend valt me op…
    “heb niets tegen blinden” wat zou je tegen blinden moeten hebben dan?
    “naar de app store arbeidsintensief voor ze” Euh?

  12. Ook ik ben iPhone-gebruiker met voiceover.
    Helaas zijn niet alle apps met VoiceOver te gebruiken!
    Hierbij vraag ik de app-ontwikkelaars, wil je hier rekening mee houden?
    Ik ben erg enthousiast over de iPhone!!!!

  13. Origineel geplaatst door Simon@Max: ik ben zelf ook een blinde iPhone en Mac gebruiker en zoals jij het selecteren )ook wel split tappen genaamd) beschrijft is niet de enige juiste optie. Zelf gebruik ik meestal veegbewegingen en dubbeltik op een willekeurige plek op het scherm om het item te starten. Hier ben ik zeer snel mee.
    De stock apps zijn allemaal zo goed als helemaal toegankelijk. De Kaarten app heeft sowieso geen gesproken turn by turn navigatie, dus dat is geen argument. de route is wel degelijk met Voice Over te volgen.
    Je woordkeuze is overigens niet erg vriendelijk ook al heb je een goede blinde vriend valt me op…
    “heb niets tegen blinden” wat zou je tegen blinden moeten hebben dan?
    “naar de app store arbeidsintensief voor ze” Euh?

    het is niet zozeer dat er iets tegen blinden is, maar meer dat ik wel besefde dat ik vijandig over kon komen, verder, tsja, android komt wel standaard met turn by turn navigation. Dat is meer waar ik op doelde en ik ben niet de enige die dat ook zou willen op de iphone. En dat de appstore arbeidsintensiever is, dat is op basis van waarnemingingen. Maar ik had er niet vanuit moeten gaan dat het ook meteen representatief is.
    Evengoed is de appstore arbeidsintensief tenzij je weet waar je naar moet zoeken. Het merendeel is slecht, het beoordelingsysteem is ook niet perfect. Meeste apps hebben weinig oog voor voice over, gelukkig verandert dat langzamerhand.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.