Toenemende belangstelling voor iPad leidt tot daling in pc-verkoop

Het is al wel eens vaker gezegd: hoe meer mensen een tablet kopen, hoe moeilijker de fabrikanten van normale pc’s het krijgen. Consumenten kopen tablets en andere alternatieven voor de standaard pc. In het vierde kwartaal van 2011 zijn de wereldwijde verkopen van pc’s daarom met 1,4 procent ingezakt in vergelijking met het vierde kwartaal […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-laptopHet is al wel eens vaker gezegd: hoe meer mensen een tablet kopen, hoe moeilijker de fabrikanten van normale pc’s het krijgen. Consumenten kopen tablets en andere alternatieven voor de standaard pc. In het vierde kwartaal van 2011 zijn de wereldwijde verkopen van pc’s daarom met 1,4 procent ingezakt in vergelijking met het vierde kwartaal van 2010. Er werden in totaal 92,2 miljoen pc’s verkocht, toch nog een respectabel aantal. De gegevens zijn afkomstig van analistenbureau Gartner, die de schuld geeft aan de matige interesse van consumenten tijdens de kerstdagen. Consumenten waren meer geïnteresseerd in de iPad en de Kindle Fire. Koop je een toetsenbordhoes erbij, dan kan de iPad een goed alternatief voor een laptop zijn, zeker als je de juiste apps installeert. Je hebt dan vrijwel alle functies tot je beschikking, die je ook op een laptop hebt, zoals tekstverwerking met Pages of fotobewerking met Snapseed.

Hieronder zie je een tabel met de verkochte pc’s per merk. Lenovo en ASUS kunnen positieve cijfers bijschrijven, maar HP en Acer doken in de min. In de tabel zijn alle desktopgebaseerde pc’s, mobiele pc’s en mini-notebooks meegenomen, maar niet mediatablets zoals de iPad.

gartner pc verkoop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:27
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, kleurenblind

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.