Blinde journalist laat zien hoe hij zijn iPhone gebruikt

Een blinde journalist op de technologiebeurs CES in Las Vegas liet aan Business Insider zien hoe hij zijn iPhone ondanks zijn handicap prima kan gebruiken. Hiervoor gebruikt hij de VoiceOver-optie van de iPhone.

VoiceOverHet is al langer mogelijk voor slechtzienden om de iPhone ook te gebruiken. In het instellingenscherm kun je de optie ‘VoiceOver’ inschakelen, waarna de iPhone je vertelt wat je aanraakt. Hoe goed dit in de praktijk werkt voor iemand die echt blind is wisten we alleen nooit zeker. Het is daarom ook interessant om te zien hoe een blinde journalist tijdens de CES in Las Vegas hier gebruik van maakt.

Business Insider trof de blinde iPhone-gebruiker in de persruimte van de technologiebeurs. Zij verbaasden zich zo over de man zijn iPhone-gebruik, dat ze het op video vastlegden terwijl hij zijn methode uitlegde.

Mocht je geïnteresseerd zijn om de iPhone op dezelfde wijze te configureren, dan kan dit vanuit het instellingenscherm. Door daar op ‘Algemeen’ en vervolgens ‘Toegankelijkheid’ te drukken vind je de optie ‘VoiceOver’, die je aan of uit kunt zetten. Eenmaal ingeschakeld vertelt de speaker van je iPhone je wat je precies aanraakt bij een enkele tap, waarna het wordt aangeklikt bij een dubbeltap. Om verwarring te voorkomen moet je drie vingers gebruiken om te scrollen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 11:33
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerp toegankelijkheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.