Craig Federighi en privacy

Reacties voor: BlastDoor-beveiliging in iOS 14 blijkt te omzeilen

Nieuwste exploit heet ForcedEntry
BlastDoor is een nieuw beveiligingssysteem in iOS 14, dat tot doel heeft om je beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Het zou iMessage beter moeten beveiligen, maar het blijkt nu toch lek.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Dit is een probleem voor apple
    Kan wel eens einde van ios zijn
    toch niet zo veilig als we dachten

  2. @danny: Valt wel mee Danny. Wordt gewoon weer gedicht in een volgende update.

  3. Als je goed leest zie je dat dit soort lekken nauwelijks een issue voor 99,99999% van de gebruikers en dat heel specifieke doelen worden uitgekozen, omdat het heel duur is om te exploiten. De kop is weer hijgeriger dan de werkelijkheid. Door dit soort berichten (en het feit dat veel mensen niet veel verder komen dan koppen snellen), ontstaan er indrukken. Als journalist zou je je hier bewust van zou moeten zijn vind ik. Mensen zullen vooral de snelle conclusie trekken, zoals Danny (die waarschijnlijk een android gebruiker en apple basher is), dat iOS ‘gevaarlijk’ is of op zijn minst niet zo veilig als gedacht.

  4. Origineel geplaatst door Robert
    Als je goed leest zie je dat dit soort lekken nauwelijks een issue voor 99,99999% van de gebruikers en dat heel specifieke doelen worden uitgekozen, omdat het heel duur is om te exploiten. De kop is weer hijgeriger dan de werkelijkheid. Door dit soort berichten (en het feit dat veel mensen niet veel verder komen dan koppen snellen), ontstaan er indrukken. Als journalist zou je je hier bewust van zou moeten zijn vind ik. Mensen zullen vooral de snelle conclusie trekken, zoals Danny (die waarschijnlijk een android gebruiker en apple basher is), dat iOS ‘gevaarlijk’ is of op zijn minst niet zo veilig als gedacht.

    Als je de media goed volgt, hebben software-security-experts regelmatig gefundeerde kritiek op het design(!) van iOS en ook macOS. iMessage was ook de instap voor Pegasus. Verwissel Apple’s (vroegere, helaas niet meer) energie in het bewaken van privacy niet met veilig software design. Microsoft (door schade en schande….) heeft dit proces momenteel beter op de radar. iCulture “hijgerige” koppen verwijten slaat de plank flink mis. Dit soort lekken raakt wel degelijk ook gewone gebruikers.

  5. @Robert: Helemaal mee eens,

  6. Origineel geplaatst door danny
    Dit is een probleem voor apple

    Kan wel eens einde van ios zijn

    toch niet zo veilig als we dachten

    Pff het einde. Hoe vaak dat wel niet is geroepen is ontelbaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.