Reacties voor: ‘Beveiligingslek in iTunes laat zien welke apps je hebt gekocht’

Volgens onderzoeker Andrew McAfee van de MIT-universiteit is het via de geschenkoptie van iTunes gemakkelijk te achterhalen welke muzieknummers en apps iemand in bezit heeft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Het kan een nadeel zijn, maar het is natuurlijk een voordeel dat je niet iemand een app kado geeft die iemand al heeft. Is dat niet de bedoeling van Apple?

  2. Gelukkig is er geen 18+ content in de iTunes store 😉

  3. Dat is denk ik wel de bedoeling. Ma ja weer een slechte zaak van crapple

  4. Waarom mag iemand niet weten welke apps ik heb? Van mij mogen ze gerust een knop: bekijk welke apps deze gebruiker heeft doen.

  5. Ik zie totaal geen probleem. Denk eerder dat het bewust is opgezet. Een app aan iemand schenken die ‘m al heeft schiet ook niet op. Goede feature dus v

  6. Komt iedereen hier nu pas achter? Ik dacht dat dat wel algemeen bekend was.

  7. In Gamecenter kan ik toch ook zien welke games vrienden hebben. Om maar eens wat te noemen.

    Waarom zou je je hier druk over maken? Werkelijk!

  8. Als de iPhone 5 straks op Android draait zou ik me nog niet druk maken, als er maar een Apple logo opstaat!
    Apple heeft het zo gemaakt dus het is goed.

  9. Origineel geplaatst door Jitse
    Komt iedereen hier nu pas achter? Ik dacht dat dat wel algemeen bekend was.

    ja hoor

  10. hmmm, beetje overdreven reactie op een klantvriendelijke functie van apple. liever had ik gezien dat er ontdekt was hoe je kon zien wat je zelf allemaal ooit hebt gekocht. zijn volgens mij genoeg games die ik wel weer een keer zou willen spelen maar niet meer van kan herinneren of ik die nu op mijn eigen iphone heb gespeeld of op die van een ander :S als je een mooie lijst met al je aankopen zou hebben dan kun je mooi kijken wat je wel en niet hebt.

    edit :

    grapje, wist niet dat al kon via je aankoopgeschiedenis in itunes xD

  11. Jullie missen echt heel het punt van het verhaal

  12. Als dit vermeld stond in de licentieovereenkomst die je hebt moeten accepteren, is dit natuurlijk geen enkel probleem.

  13. Deze mogelijkheid mis ik dus in iTunes (of een 3rd party app aanbieder)
    Dat is juist super handig!
    Ik heb nu zo’n 120 apps op m’n iPhone4 en wil die af en toe aan vrienden mailen.

    Ik gebruik om apps op m’n Galaxy S te zetten de Android Market + AppBrain (een 3rd party aanbieder)

    Op de site van AppBrain kan ik aangeven of ik m’n apps wil laten zien aan andere gebruikers.

    Tevens heb ik de mogelijkheid om de lijst met apps te delen via Facebook, Twitter, Buzz of email 😉

  14. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Oktay — En dat is?

    Het punt is dat de stoute meneer dit kan scripten!
    Een vriend die wat weggeeft gaat echt geen 100.000 items checken of je die al hebt en dan 0% effectief kopen.
    Daar zou apple wat tegen moeten doen.. tegen het automatisch of en masse binnenhalen van zulke info.

  15. Apple meteen afkraken is wel weer heel makkelijk he. Als je een kado koopt voor iemand, stel een DVD, en je staat in de winkel, wil je ook graag weten of de gegadigde de dvd al heeft. Is wel zo leuk, met iets nieuws aankomen.

    Dus Apple denkt “hee dat kunnen we oplossen” en meteen is het een “geweldig beveiligingslek” en “slecht van apple”. Beetje overtrokken allemaal.

    Ik vind het een goede functie en hoop dat hij blijft, gewoon even het aantal checks per aanvrager “cappen” per uur. Dus zeg even dat ik een kado wil geven, dan mag ik max 10x per uur proberen ofzo.

    Dat scheidt de scripters van de mensen die wel gewoon blij en tevreden in deze wereld rondlopen.

    Oh en nog wat: Ja ik heb Angrybirds, Cut the Rope, Evernote en WordPress geinstalleerd. Oei oei. Wat lek ik toch een privacy… gut gut.

  16. Nou zeg, op de vraag hoe je een paranoia of hype voed is nu het antwoord bekend. De laatste tijd krijg ik het gevoel dat iPc een hoog Privé gehalte laat zien!
    Ik zal mijn steentje bijdragen….sinds het eind van de jaren ’90 worden ALLE electronische communicatievormen incl. spraak door de NSA afgeluisterd met behulp van 12 supercomputers. Zo, nu zal iedereen vast beter slapen ‘s nachts.

  17. Is geen beveiligings lek weet ik 100% zeker.
    Als jij itunes opnieuw installeerd dan weet itunes toch ook welke apps je gekocht hebt. Als dit er niet in zou zitten moet je elke keer de apps opnieuw kopen.

  18. Is er hier wel sprake van een ‘lek’? En waarom moet er zich een beveiligingsonderzoeker zich hier mee bezig houden? Het is niet echt een bug, of een fout in de code, het is gewoon een functie die Apple zelf heeft ingebouwd, en dat had ik ook zo wel kunnen achterhalen.

  19. Er is hier wel degelijk een probleem, zo zijn er wel heel wat apps waarvan bepaalde mensen liever niet hebben dat iemand kan zien of zij deze geïnstalleerd hebben.

    Recon en Grindr bijv.

  20. Zo’n lek is het ook weer niet. Het is gewoon een handige tip! Zou wel zonde zijn, koop je bijvoorbeeld een album van 10 euro voor je vriend, blijkt hij het al te hebben! Zelfde geld voor applicaties. Koop je een dure app zoals Tom Tom voor je collega of Beatmaker voor je vriend, tjaa.. lijkt me lullig als hij zegt dat hij die al heeft.

  21. Het zou netjes zijn wanneer Apple de mogelijkheid bied om deze informatie niet vrij te geven. Dan heb ik een keus.
    Ik zou er ook voor kiezen dat een ander niet kan zien of ik wel of niet een bepaalde app gekocht heb, Immers als een app, zoals zovaak al is gebeurd, informatie uit mijn contacten of anders verstuurt, wie zegt dat er niet veel meer prive gegevens door een bepaalde app verstuurd kunnen worden, bv. op afstand als een kwwadwillende kennis heeft van de aanwezigheid van die app op mijn iphone. Daarom vind ik dat er wel sprake is van een lek.

  22. @Rufus: Is het niet een beetje zielig als iemand een hoop geld uitgeeft aan een app voor jou, terwijl jij hem al hebt?

  23. het is wel duidelijk dat mensen het een handige functie vinden, en dat is het ook. maar het punt is gewoon dat het misbruikt kan worden… ze zullen dus een andere manier moete vinden om dat voor mekaar te krijgen, want er zijn gewoonweg ook mensen die het niet willen

  24. @Jitse: ik heb nog nooit een app gekregen of weggegeven. maar ik geloof dat ik gewoon geld retour zou kunnen krijgen en dan kopen wat ik nog niet heb.

  25. Nou lekker boeiend zeg! wow iemand weet welke app ik heb….
    Ik ben juist blij met deze al maaaaanden bekende functie.
    Ik wou voor mijn moeder Whats app kopen. Bleek ze die ooit gratis te hebben gedownload zonder dat ze dat nog wist.
    Als deze functie er niet was had ik dus 79 cent uitgegeven voor niets…….. (niet veel geld maar toch jammer) perfecte functie die helemaal geen privacy schendt.

  26. @ Jan
    Wat dacht je van de kamasutra apps?
    Wel erg grappig als je collegas ontdekkendat jij ereen aantak hebt gedownload!

  27. Ontdekken dat er een aantal
    Paar typfoutjes van mij…

  28. Non issue.

  29. Webwereld spreekt van een “privacylek” waarmee onverlaten in jouw iTunes-bibliotheek kunnen snuffelen, maar dat is wat sterk geformuleerd.

    Hoezo is dat wat sterk geformuleerd? Het is de waarheid en dat wordt nota bene bevestigd in je eigen artikel.

  30. Ik wil niet dat apple weet dat ik een iphone heb!

  31. @GebradenKip – Het is de terminologie die je gebruikt. Bij privacylek denken mensen al snel dat je hele hebben en houden op straat ligt: geboortedata, telefoonnummers, SOFI-nummers, creditcardgegevens en zo. Ik vind wel dat je onderscheid moet maken tussen dit en een pakket persoonsgegevens waarmee boefjes identiteitsdiefstal kunnen plegen.

    Ik hou er niet van om mensen op de kast te jagen met aangedikte termen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.