Apple TV UI

Beta 2 van tvOS 9.1 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft vanavond de tweede beta van tvOS 9.1 voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld. De update verbetert in ieder geval enkele netwerkfuncties en het bladeren door de interface.

Apple TV UI
Na de eerste beta van 3 november 2015 heeft Apple vandaag de tweede beta van tvOS 9.1 uitgebracht. Ontwikkelaars met de vierde generatie Apple TV kunnen deze nieuwe versie nu installeren op hun apparaat. Gewone gebruikers konden gisteren hun Apple TV bijwerken naar tvOS 9.0.1, een kleine update waarin vooral wat kleine fouten waren weggewerkt.

tvOS 9.1 beta 2 releasenotes

Wat er allemaal nieuw is in de tweede beta van tvOS 9.1, is op dit moment nog niet duidelijk. Wel noemde Apple bij de vorige beta verbeteringen op het gebied van netwerkfuncties en bladeren door de interface. Zodra er meer bekend is, voegen we dat toe aan dit artikel.

De nieuwste beta van tvOS 9.1 is te downloaden vanaf de Developer Center. Ook als er andere ontwikkelingen zijn op het gebied van nieuwe functies en verbeteringen, zullen we dat toevoegen.

Om de beta te installeren, moet je deze downloaden via een computer. Je sluit vervolgens de Apple TV aan via een USB-C-naar-USB-A-kabel en installeert deze via iTunes. Zodra de update publiekelijk beschikbaar komt, is deze gewoon via het internet vanuit de instellingen op de Apple TV te downloaden.

Meer over tvOS

De nieuwste vierde generatie Apple TV heeft een geheel eigen besturingssysteem, gebaseerd op iOS. Met tvOS is het voor het eerst op de Apple TV mogelijk om apps te downloaden vanuit een specifieke App Store. Iedere geregistreerde ontwikkelaar kan daardoor apps voor de Apple TV maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2015, 19:35
Categorie iOS
Onderwerpen apple tv, tvos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.