Reacties voor: Beperkte voorraad iPhone 4 gezien als concurrentierisico

De beperkte voorraad van de iPhone 4 zou weleens uit kunnen lopen op een verslechterde concurrentiepositie voor Apple. Desondanks verwachten verschillende analisten dat van de 42,6 miljoen iPhones die er dit jaar worden verkocht, 21,7 miljoen een iPhone zullen zijn.
Robin van t Slot -

Reacties: 36 reacties

  1. Als alle mensen die bang zijn voor leverings problemen nou een andere telefoon kopen. Dan kunnen de mensen die écht een iPhone 4 willen er sneller één krijgen 😛

    Je kan Apple moeilijk de schuld geven dat hun telefoon zo populair is dat ze er meer zouden kunnen verkopen dan dat ze er kunnen maken.

  2. En gaat Steve Jobs de werknemers van Foxconn persoonlijk vertellen dat de productie nog sneller moet… 😛 Die verlaat die fabriek nooit levend!

  3. Origineel geplaatst door pposthoorn
    Je kan Apple moeilijk de schuld geven dat hun telefoon zo populair is dat ze er meer zouden kunnen verkopen dan dat ze er kunnen maken.

    Onzin natuurlijk. Als bij de AH de Coca-Cola uitverkocht is, neem jij dat AH dan ook niet kwalijk?

    Niet dat het eenvoudig is om in te schatten hoeveel iPhones je zult verkopen, maar uiteindelijk is het altijd de verantwoordelijkheid van Apple om te zorgen voor voldoende aanbod.

  4. Misschien weer een loonsverhoging voor Foxconn?

  5. Mensen wachten rustig af. Men wil een iPhone, geen smartphone. Enige wat verkoop zou kunnen stagneren zijn de ontvangstproblemen. Ik wil nu ook wachten totdat er een goede oplossing komt, of zelf op de 2de lijn iPhone 4.

  6. Verder zegt Teng dat fabrikanten van Apple kunnen leren (hoe ze het niet moeten doen), want een productlancering levert altijd problemen op.

    Alsof er andere smartphone fabrikanten zijn die bij de release 1,7 miljoen telefoons verkopen. Apple creëert voor zichzelf het probleem dat er maar 1 telefoon per jaar uit komt.

  7. Het spijt me voor iedereen die zit te wachten op een iPhone en hopen dat er nu mensen zijn die afhaken…

    …want ik haak niet af en je zal net zoals ik nog even iets langer moeten wachten.

  8. Ik ga in ieder geval geen iPhone 4 meer halen. Tenzij er een app komt waardoor je er weer normaal mee kan bellen.

    Ik las ergens dat er een iPhone 4,5 komt met andere antenne

  9. Origineel geplaatst door Benjamin
    Ik ga in ieder geval geen iPhone 4 meer halen. Tenzij er een app komt waardoor je er weer normaal mee kan bellen.Ik las ergens dat er een iPhone 4,5 komt met andere antenne

    http://www.flickr.com/photos/b4it/2851144673/page2/

  10. Tina Teng, senior analyst wireless communication bij iSupply kent het spreekwoord “de beste stuurlui staan aan wal” niet.

    Mensen die vanwege de leveringstijd omzien naar een ander merk hadden dat waarschijnlijk ook gedaan omdat het weer een beetje veranderd; geen mensen waar je op kunt en zeker niet op MOET bouwen bij het maken van je verkoopprognoses.

  11. Origineel geplaatst door AronNL
    Origineel geplaatst door BenjaminIk ga in ieder geval geen iPhone 4 meer halen. Tenzij er een app komt waardoor je er weer normaal mee kan bellen.Ik las ergens dat er een iPhone 4,5 komt met andere antennehttp://www.flickr.com/photos/b4it/2851144673/page2/

    Yeah right.. Ook egt met windows software en optische zoom?

  12. Origineel geplaatst door Benjamin
    Ik ga in ieder geval geen iPhone 4 meer halen. Tenzij er een app komt waardoor je er weer normaal mee kan bellen.Ik las ergens dat er een iPhone 4,5 komt met andere antenne

    Een app gaat dat probleem niet oplossen 😉
    het ligt ‘m in de hardware

  13. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    geen mensen waar je op kunt en zeker niet op MOET bouwen bij het maken van je verkoopprognoses

    Misschien hadden ze jou bij je eendaagse cursus Marketing moeten uitleggen dat je de loyale klanten toch wel krijgt maar dat je moet knokken om de rest bij je concurrenten weg te kapen.

  14. lijkt mij een beetje te optimistisch dat diagrammetje…

  15. Apple kan het zich permiteren zelfs mét een voorraadtekort een nieuw product te lanceren. Het zal Apple geen windeieren leggen. Of dit een concurrentie-probleem is, zal nog moeten blijken. Volgens analysten is 3/4e van de iPhone4 kopers al in het bezit van een ouder model. Die zullen gerust kunnen wachten tot de nieuwe versie voorradig is en zullen door hun ervaring met hun huidig toestel niet naar een andere telefoon willen overschakelen.
    Nieuwe kopers die hun zinnen op een nieuwe iPhone hebben gezet, zullen ook niet gemakkelijk een andere smartphone aanschaffen, tenzij het echt dringend is.

  16. Ik denk zelf dat het wel meevalt. De meeste mensen die een iPhone willen wachten wel. Mensen die twijfelen kiezen vaak toch voor de goedkopere variant: Android. Verder is het zo, wil je een iPhone, wacht je er toch wel op. Die paar duizend verkopen die ze mis lopen zal ze niet zo boeien, denk ik..
    Het product is té gehyped om hier erg gevoelig voor te zijn, lijkt mij

  17. Theoretisch gezien hebben die analysten gelijk. Maar praktisch gezien….als voorbeeld: De Wii was jaren uitverkocht. En dat is een van de meest verkochte consoles ooit.

    Wat ik wil zeggen is, dat als een persoon besluit dat ie er een wil, dat diegene ook gewoonlijk wacht tot dat ie beschikbaar is.

  18. Analisten van Kaufman Bros denken nu echter dat als Apple niet met leveringsproblemen had gekampt, dat de verkoopcijfers tot 2,5 miljoen hadden kunnen stijgen

    hele dikke duimen werk dus. en misschien waren ze niet gestegen. en misschien stijgt het door deze “leveringsproblemen” wel harder…

    ana(a)listen .. pfff nutteloos.

  19. Hi

    1.7 miljoen verkocht in 3 dagen .

    Das ook een aantal waar zelfs Apple niet had opgerekend.

    Zullen leuke kwartaal cijfers worden.

    Vgr

  20. @TutorialPoint:
    Als jij eens gewoon met feiten komt is dat niets?
    Er zijn ook aardig wat 3GS toestellen die met de upgrade naar iOS4 dit ontvangst probleem hebben gekregen terwijl er daarvoor nog niets aan de hand was.
    En als het goed is is Apple met een update bezig (https://www.iculture.nl/78021/apple-komt-volgende-week-met-eerste-update-voor-ios-4-oplossing-voor-wegvallend-bereik/) ik vraag me alleen af of dit op 100% feiten is gebaseerd maargoed….

  21. Ik vind het wel grappig hoe veel mensen hier toch weer alles goed kunnen praten, of niet eens problemen kunnen zien.

    – Je kan Apple moeilijk de schuld geven dat hun telefoon zo populair is dat ze er meer zouden kunnen verkopen dan dat ze er kunnen maken.

    Wie is er dan verantwoordelijk voor het productieproces van de iPhone? Ik dacht toch echt aan Apple?

    Mensen die vanwege de leveringstijd omzien naar een ander merk hadden dat waarschijnlijk ook gedaan omdat het weer een beetje veranderd; geen mensen waar je op kunt en zeker niet op MOET bouwen bij het maken van je verkoopprognoses.

    Deze vind ik echt leuk bedacht! Het is al klant niet zomaar een product dat je koopt, nee het is een eer als jij als uitverkorene een iPhone mag kopen?

    Dit slaat natuurlijk nergens op! Het is Apple’s eigen schuld dat alles zo raar loopt en er de verkopen zullen lager uitvallen dan ze hadden kunnen uitvallen als ze het beter aangepakt hadden..

    P.S. ik ben zeker van plan de iPhone 4 te nemen, maar ik vind het zo jammer dat iedereen altijd maar doet alsof Apple geen fouten maakt.

  22. Appel heeft altijd zogenaamd leveringsproblemen….. niets nieuws dus…

  23. Origineel geplaatst door Amine
    Theoretisch gezien hebben die analysten gelijk. Maar praktisch gezien….als voorbeeld: De Wii was jaren uitverkocht. En dat is een van de meest verkochte consoles ooit.Wat ik wil zeggen is, dat als een persoon besluit dat ie er een wil, dat diegene ook gewoonlijk wacht tot dat ie beschikbaar is.

    Niet geheel mee eens. De keuze op de markt van de spelcomputers was: PS3 en Xbox 360 dewelke als gelijkwaardig worden ervaren (merk en exclusives zorgen voor het onderscheidend vermogen) en daarnaast de Wii, geheel anders qua concept en enige op dat moment in zijn soort. Op de telefoon-markt: HTC, Nokia, Apple, Blackberry, Samsung,… voor de gemiddelde consument een oerwoud aan gelijkaardige toestellen. Die gemiddelde consument zal allicht makkelijker van keuze veranderen zo het gewenste toestel niet voorhanden is en hem “gelijkwaardige” alternatieven worden aangeboden. De meer geïnformeerde consument blijft meer trouw aan zijn genomen beslissing, want heeft de research gedaan en voor zichzelf uitgemaakt dat dat toestel voor hem het beste is. De hype rond de Iphone (4) is echter heel groot en maakt het tot een gegeerd object dat ook de gemiddelde consument zal aanzetten tot een groter geduld. Keerzijde momenteel is wel de negatieve aandacht en de tekorten; waardoor concurrentiebeslissing aantrekkelijker wordt. Conclusie: Apple boekt nog altijd fantastische verkoopsresultaten, maar minder dan ze in ideale omstandigheden zou hebben kunnen gerealiseerd.

  24. Ik wil nu ondertussen wel eens weten wanneer hij hier in NL te koop is.
    ben het wachten nu wel goed zat.
    KOM OP MET DIE INFO

  25. Begrijpelijk. Als Apple met de “hiring antenne engineers” ad komt dan komen ze zoiezo niet sterk over. Ik zit zelf toch wel te denken om te wachten tot misschien volgend jaar om er 1 aan te schaffen. Ze mogen eerst de behuizing even goed testen.

  26. Wat een onzin er is gewoon geen andere iPhone en smart Ijn ze ook niet

  27. Het gedoe over beschikbaarheid , introductiedatum en nog immer ontbrekende flash ondersteuning zin toch echt wel punten waar de concurentie op kan scoren. Geeft in ieder geval meer tijd om rond te kijken….

  28. Origineel geplaatst door Ulrich Edelkoort
    Origineel geplaatst door Wessel Meijergeen mensen waar je op kunt en zeker niet op MOET bouwen bij het maken van je verkoopprognosesMisschien hadden ze jou bij je eendaagse cursus Marketing moeten uitleggen dat je de loyale klanten toch wel krijgt maar dat je moet knokken om de rest bij je concurrenten weg te kapen.

    Laat Apple nou een enorme schare klanten hebben waar de concurrentie kwijlend naar kijkt. In een paar dagen miljoenen iPhones G4 verkocht, de voorgangers zijn ook al een enorm succes, mensen liggen dagen voor de deur om de eerste te zijn.

    Apple maakt goede producten en die vinden hun weg wel en in ruime mate zo blijkt keer op keer.

    Maar jij dacht dat je Apple wel even kon vertellen hoe het beter moet? Hetzelfde geldt voor Tina Teng, van iSupply, wie heeft daar poit va gehoord? Ik vind het een beetje smartasserig dit soort opmerkingen vanad de zijlijn. Het is een beetje achteraf verstandig doen.

    Als Tina nu met deze bevindingen was gekomen voor de verkoop startte, tja dan is het een topper. Nu vind ik het een blaaskaak die probeert mee te liften op het succes van Apple door achteraf een luxe-probleem vast te stellen.

    Open deuren intrapper zijn het. Ik wordt zo moe van die mensen.

  29. @blaatje:

    Ik zou het op prijs stellen als je mijn naam bij mijn teksten houd.

  30. Sjonge jonge, kan het een beetje ?

    Zijn we niet allen over the top omdat een (prima) speeltje een beetje “uitverkocht” geraakt? Waar is de tijd dat we nog een CD gingen kopen van onze favoriete band en dat die ook uitverkocht bleek ??

    Ik heb een paar iPhone 4’s besteld en zal erop moeten wachten, maar om nu te zeggen dat ik in de plaats daarvan een CD van een andere band koop, nou zeg !!!

  31. Jongens blaas dat antenneprobleem toch niet zo op.
    Ik zie het hier beetje bij beetje opgehyped worden, terwijl nog bijna niemand het ding in zijn handen heeft gehad. Typisch voorbeeld van hoe dat werkt!

    JE KUNT ER GEWOON NORMAAL MEE BELLEN!!!

  32. Na 3 jaar een iPhone gehad te hebben stap ik nu toch over op android. De samsung galaxy s is voor mij op veel fronten beter dan de iPhone 4. Ook heb je meer vrijheid, dat mis ik nu toch wel.

  33. Misschien moet Apple wat veranderen aan haar prijspolitiek. Zoals rond de introductiedatum een paar honderd dollar duurder en gaandeweg steeds goedkoper, totdat de opvolger arriveert. Meestal heeft Apple het hele jaar een vaste prijs, ja dan wil ik ‘m ook zo vroeg mogelijk.

  34. Heb net deze site gezien en gesproken met klantenservice.
    Phoneshop koopt iphone 4 in, in europa en biedt ze met diverse abonnementen aan. Kennelijk is er binnen europa geen tekort en loopt Phoneshop zo vooruit op de officiële introductie in NL.

  35. Bijzonder…. “Desondanks verwachten verschillende analisten dat van de 42,6 miljoen iPhones die er dit jaar worden verkocht, 21,7 miljoen een iPhone zullen zijn.”

    Deze analist verwacht dat van de 42,6 miljoen iPhones die worden verkocht, er 42,6 miljoen iPhones zullen zijn. Maar pin me er niet op vast.

  36. Het artikel klopt volgens mij wel. Ik ben nl. zo’n klant die van plan was over te stappen naar een te dure T-Mobile Iphone, maar ben niet van plan erom te smeken of na 18 weken een verouderde phone geleverd te krijgen. Dan maar naar een andere smartphone kijken die ik de volgende dag in huis heb. Hoe goed de interface en de styling van de 4 ook is.

    Jammer maar helaas. Rare marketingstrategie van Apple. Is het afknijpen van de toevoer puur verkooptactiek of heeft men financieringsproblemen? In beide gevallen strekt het niet tot aanbeveling.

    Kennelijk wil men een kleine community blijven bedienen en het grote publiek niet als klant. Lijkt mij wel het gevaar inhouden dat het merk zoals in het verleden nog een keer inelkaar klapt. Android heeft toch een voorsprong genomen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.