Antenneprobleem iPhone 4 te verhelpen met plakband op simkaart?

De ontvangstproblemen van de iPhone 4 worden volgens sommigen veroorzaakt door de simcard-tray. Die maakt contact met de chip van de simkaart, waardoor het signaal wegvalt. Afplakken zou helpen.

simcard-trayApple lijkt voorlopig nog niet van plan om antenneproblemen met de iPhone 4 op te lossen. Gebruikers zijn daarom zelf maar op zoek gegaan naar een oplossing. Een stukje plakband over de metalen strip zou wonderen doen en er waren zelfs mensen die nagellak op de metalen rand smeerden. Een minder drastische oplossing is te vinden in de reacties onder ons artikel van eerder vanochtend: lezers melden daar dat het afplakken van de microsimkaart helpt. De theorie hierachter, is dat de simtray van de iPhone 4 van metaal is gemaakt. De chip van de microsim maakt contact met de simtray, daardoor treedt kortsluiting of een ander soort storing op, waardoor het signaal wegvalt.


Er zijn mensen waarbij de oplossing helpt, maar Engadget zegt ronduit dat het totale nonsens is. Op een paar iPhone 4’s die erg veel last hadden van het probleem is geen enkele verbetering te meten. Het gedeelte rondom de chip afplakken zodat er geen contact met de simtray mogelijk is, bleek ook niet te werken. Ze bleven last houden van de “death grip”.

Bij MacRumors zijn meerdere mensen die melden dat het wél werkt. De originele tipgever geeft ook toe dat je nog steeds signaalproblemen hebt wanneer je de iPhone 4 volledig omsluit met beide handpalmen, maar dat geen probleem want het is niet de normale houding om een telefoon vast te houden. De oplossing is dan ook meer gericht op mensen die al bij het aanraken van het zwarte streepje aan de zijkant van de telefoon last hebben van terugvallend bereik.

Nu blijken de chips op (micro)simkaarten nog wel eens te verschillen qua omvang. Zeker als je een oude simkaart met de schaar hebt omgezet naar microsim-formaat is de chip zo groot, dat het bijna niet te vermijden is om de simtray te raken. Ook bij de officiële T-Mobile-microsim (zie foto bovenaan dit artikel) raakt de chip de metalen simkaarthouder. Afplakken en verschuiven kan zin hebben, dus het kan geen kwaad om toch even te proberen. Maar de definitieve oplossing is het nog niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

51 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.