touchid

Beloning voor hacker die vingerafdrukscanner iPhone 5s omzeilt

De website Istouchidhackedyet.com belooft een geldbedrag voor de eerste persoon die de Touch ID-vingerafdrukscanner omzeilt.

touchidDe website Istouchidhacketyet.com is op zoek naar de hacker die er als eerste in slaagt op de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone 5s te hacken. Deze hacker kan rekenen op een bedrag ingezameld door de site, van iedereen die zich achter het initiatief schaart. Geïnteresseerden kunnen een bedrag inleggen om de hackers te motiveren. Er wordt gevraagd om een bedrag van minstens 50 dollar per persoon.


De website is op zoek naar een hacker die een manier vindt om meerdere malen efficiënt de iPhone 5s binnen te dringen. Hiervoor kan de hack gebruikmaken van bijvoorbeeld een vingerafdruk achtergelaten op een bierglas. Om in aanmerking te komen voor de beloning moet je het gehele proces in een video vastleggen.

Op het moment is er nog niemand in geslaagd om de hack succesvol uit te voeren. Wel is het beloofde geldbedrag opgelopen tot een paar duizend euro. Dat het in theorie mogelijk is om een vingerafdruk van een ander te gebruiken concludeerden we eerder al in ons uitgebreide artikel over de veiligheidsaspecten van Touch ID.

NUTech

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2013, 10:43
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhone 5s, touch id, vingerafdruk

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en sommige MacBooks. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen en activiteiten goedkeuren. Op sommige modellen is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen.

Touch ID
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.