Belkin Express Dock HD

Belkin brengt prijzige USB-C Express Dock HD voor je MacBook uit

Belkin heeft een USB-C 3.1 Express Dock HD uitgebracht, waarmee je je MacBook kunt aansluiten op een 4K-scherm, maar ook iPhones en iPads kunt opladen.

Belkin heeft een nieuwe USB-C Express Dock HD, waarmee je je MacBook en MacBook Pro weer voorziet van een groot aantal poorten. Maar echt goedkoop is het niet: je betaalt €250 voor het kunnen aansluiten van allerlei apparaten.

Belkin Express Dock HD

Belkin Express Dock HD: nu ook voor USB-C

Eerder had Belkin al een normale Express Dock voor de iPhone en een Thunderbolt 2 Express Dock in het assortiment. Nu is er ook een variant met USB-C.

Je kunt toetsenborden, muizen, smartphones, hoofdtelefoons, tablets, geheugenkaartlezers, monitors, powerbanks en allerlei andere apparaten aansluiten en voorzover mogelijk synchroniseren met deze dock, die vooral gericht is op MacBook Pro-gebruikers. Je krijgt twee USB-C 3.1-poorten voor het opladen van je MacBook, terwijl je de andere poort kunt gebruiken voor een iPhone of iPad. Verder zijn er nog 3 normale USB-A-poorten, een HDMI-connector met ondersteuning voor 4K-video, een Gigabit Ethernet-poort en twee 3,5mm audiopoorten, zodat je met z’n tweeën naar muziek kunt luisteren.

Belkin Express Dock

Zestig Watt vermogen
Het dock levert 60 Watt vermogen, de aanbevolen waarde voor het opladen van de 13-inch MacBook Pro. Voor de 15-inch MacBook Pro adviseert Apple 87 Watt, dus dat zal iets trager gaan. Het Express Dock gebruikt Power Priority om te bepalen welk apparaat de meeste stroom nodig heeft. Je kunt 8 apparaten tegelijk aansluiten. Ook kun je een 4K-scherm aansluiten op een snelheid van 5 gigabit per seconde. Een extra stroomkabel voor je beeldscherm is niet nodig.

De Belkin Express Dock HD kost 250 euro via Belkin. Net zo duur als de eerder verschenen Thunderbolt 2 Express Dock HD, die al langer in het assortiment was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2017, 9:00
Categorieën Accessoires, Mac & macOS
Onderwerpen belkin, usb-c
Device MacBook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.