Reacties voor: Belgische iPhone-vrouwen dol op Facebook en gratis apps

Sanoma Magazines Belgium heeft een onderzoek gedaan onder vrouwelijke Belgische iPhone-bezitters. Daaruit blijkt dat de vrouwen dol zijn op Facebook en gratis apps.

Reacties: 30 reacties

  1. En dit zijn de verhalen waar jullie bij de iphone club
    snachts van wakker liggen….
    Je ligt in bed en ziet dit bericht….. je wordt wakker
    en dan: oh dit is gaaf dit moet ik schrijven, hier krijgen onze lezers het warm van.

    man man toch,
    of vrouw vrouw toch..

  2. Origineel geplaatst door vincent
    En dit zijn de verhalen waar jullie bij de iphone club snachts van wakker liggen…. Je ligt in bed en ziet dit bericht….. je wordt wakker en dan: oh dit is gaaf dit moet ik schrijven hier krijgen onze lezers het warm van.man man

    HUH?
    apart

  3. (Red.) Aangepast.

    Overigens zijn dit mooie (en lachwekkende :D) statistieken 😛

  4. Kijk, we zijn statistisch weer aardig bij met onze zuiderburen. Hier in Nederland was de iPhone dacht ik als beste gadget onder de vrouwen uitgeroepen toch?

    @vincent: Om jou reactie zitten we wel te wachten zeker. Stuur ze een email met een evt. suggestie.

  5. @Frank van Manen: schrijf dan niks en schrijf alleen als je echt iets hebt

  6. @vincent – Dit persbericht lag al een tijdje in m’n mailbox. Ik wilde na alle antenneleed wel weer eens wat luchtigs doen. Variatie… zoveel mensen, zoveel wensen.

  7. Origineel geplaatst door vincent
    schrijf dan niks en alleen als je echt iets hebt@Frank van Manen:

    Volgens mij zijn er zat mensen die dit een leuk en interessant artikel vinden. Heeft totaal geen zin om zo’n reactie te geven.

  8. @Gonny van der Zwaag: Ik zal het toch eerst moeten lezen om te weten dat ik het niet moet lezen.

  9. Een leuk artikel Gonny.
    Ik vind dat Gonny het goed doet met al die iPhone 4 artikelen. Zij heeft het maar te verduren met jullie.

  10. @bartje: Mee eens.
    Valt me op dat er nu weer een negatieve reactie op het soort artikel is. Ligt het aan mij, of komt dit steeds vaker voor? Mensen, wees blij dat iemand artikelen wil schrijven met dit soort reacties. En als je het niets vindt, lees het dan niet.

    Vond het inderdaad een ‘luchtig tussendoortje’ 🙂

  11. Er zijn een paar soorten mensen die internet gebruiken. Mensen die ‘sociaal’ willen doen, mensen die informatie willen en de mensen die gewoon alleen het internet op gaan om te doen waar ze goed in zijn en dat is de hele dag maar zeiken. Vincent is daar één van.

    Misschien moet de laatste groep eens realiseren dat wereld niet perfect is en niet om hen draait. Als je iets niet leuk vind, stop je met lezen en ga je iets anders doen toch? Bespaard tijd, bezorgd minder frustratie en je kunt dan iets gaan doen wat je wel leuk vind. Problem solved!

  12. Idd een leuk tussendoortje. En die hatelijke reacties als mensen het artikel niet interessant vinden zijn wel zwaar irritant. Lees het dan niet ofzo.

    Ik geniet van ieder blogbericht hier, keep on going iphoneclub (:

  13. Ja typisch gedrag idd….het helemaal niks vinden, maar vervolgens wel je mening erover plaatsen..dikke fail @ vincent! zeg dan gewoon niks aub?

  14. @gonny leuk bericht, zeker voor mij als vrouw.
    De cijfers verassen me niet. Wel vind ik het grappig dat 1 op de 3 maar zelf een app installeerd. Ik snap dit niet zo goed zo moeilijk is het echt niet, ik moet meestal mijn man helpen 😀 die raakt helemaal in paniek als hij iets op mijn iPhone moet opzoeken 🙂

  15. Ik vond het, vanuit een developer oogpunt, een zeer interessant stukje. Ik mis eigenlijk een directe link naar het onderzoek. Is deze er?

  16. Leuk om te lezen wat onze vrouwelijke buren ervan vinden!

    Mensen stop is met zeiken, het boeit me niet echt wat de zeikerds vinden.. In dit geval geld, als je niks leuks te melden hebt, zwijg dan! *het nieuws is gratis, dus waarom klagen?*

    @Gonny waar blijft die blog van die “franse achternaam”, das een luchtig stukje maar zeer leuk om te lezen!

  17. Origineel geplaatst door vincent
    @Gonny van der Zwaag: Ik zal het toch eerst moeten lezen om te weten dat ik het niet moet lezen.

    En dan moet je laten weten dat je geen manieren hebt en mensen beledigen?

    Het is misschien een verrassing voor je maar er zijn mensen met andere interesses dan jij. En de titel zegt volgens mij genoeg over de inhoud…

  18. Ook al heb ik er persoonlijk niet zo veel aan, ik vind dit toch leuk om te lezen! Van alles wat wils hier en zo blijft er toch nog altijd een mooie variatie! 🙂 Iedereen mag blij zijn dat dit bestaat en er zo veel mensen zo veel moeite voor blijven doen! Anders zou ik (en jullie) niet weten hoe alles blijft gaan en staan 🙂 Keep up the good work Gonny & al de rest van jullie.

    @Constant: groot gelijk

  19. “Belgische vrouwen kiezen liever de gratis apps met reclame”

    Het zijn net Nederlanders, die Belgen 😉

  20. Zelf denk ik niet dat een vrouw snel geld uitgeeft aan apps. Die hebben al genoeg geld nodig voor de kleding en snufjes die ze in de winkel zien daar gaan ze niet op besparen.

    Maarja resultaten zullen er niet om liegen en ik denk ook wel dat het klopt. Onderzoek onder mannen ligt het gekochte apps gedeelte vaak veel hoger. Daarnaast als je dan gelijk vraagt of iemand een jailbreak heeft (onder de mannen) zal dat erg hoog liggen.

    En de klagers je zit hier nog altijd op iPhoneClub en daar horen berichten op te staan over de iPhone maakt niet uit welke. Als iPhoneClub berichten juist gaat weren, omdat het over de antenne gaat waarover al vaak is gepraat word je ook niet op de hoogte gehouden worden. Je wil graag weten wat er gaande is over misschien wel jou toestel. Ik vind het alleen maar goed dat alles op iPhoneClub word gezet dan hoef ik niet google te gebruiken voor die berichten maar mooi alleen op iPhoneClub blijven.

    Het blijft een prachtige site met veel informatie en nette bloggers die zoals ik hier zie flink hun best doen in de avonduren en welk uur dan ook. Top een flinke duim voor allen!

  21. Wat jammer dat ze mij niet hebben ondervraagd. Dan was zeker 1% vd Belgische vrouwen die de IPC app gebruikt en dan ook nog meerdere keren per dag. En ja ik heb geen hulp nodig om apps te installeren en weet heel goed wat de iPhone allemaal kan. Laat de 4 maar rap komen ….

  22. Ze zijn daar bij Sanoma wel niet vies van eigen “stoef”. Feeling? Een blad met een sociaal hoger profiel?
    Net zoals Flaire en Libelle?
    Ik denk dat de echte Belgische dames met een sociaal hoger profiel eerder Knack, Humo of Marie Claire lezen.
    Feeling, Flaire en Libelle hebben nogal de naam van goedkope zelfhulpblaadjes te zijn voor bij de kapper en de oma.

  23. @Gonny van der Zwaag: Het is een leuk en interessant artikel. Het zegt iets over hoe een nieuw apparaat in de maatschappij zijn weg vindt binnen een bepaalde groep. Je hoeft je niet te verdedigen. Als redacteur ben je prima in staat te bepalen wat je wilt publiceren.

    @Vincent: als jij niet in staat bent om zelf te bepalen wat je wel en niet leest op het internet, dan heb je het vast heel druk. Toch zou ik als ik jou was wat tijd vrijmaken voor een cursus tekstverklaren: daar leer je hoe je een kop moet interpreteren. Je kunt dan inschatten of je de rest van het bericht wel of niet moet lezen. Dit soort cursussen worden gegeven op de middelbare school.

  24. Origineel geplaatst door Danny Bevers
    Zelf denk ik niet dat een vrouw snel geld uitgeeft aan apps. Die hebben al genoeg geld nodig voor de kleding en snufjes die ze in de winkel zien daar gaan ze niet op besparen.

    Gemiddeld gezien heb je misschien gelijk, maar ik ga het totaalbedrag van mijn aangeschafte apps toch maar niet optellen. 🙂
    De keuze tussen ‘snufjes’ en apps is hier snel gemaakt.

    Overigens denk ik dat de groep actieve vrouwelijke iPhonegebruikers nog enorm zal groeien. Kijk ook maar eens naar de ontwikkeling van het soort applicaties dat wordt uitgebracht.
    Ooit heb ik met mijn website in het min of meer mannenblad Kijk gestaan omdat ik één van de weinige vrouwen was die een eigen homepage onderhield. Dat is intussen volledig achterhaald. 😉

  25. Verrast mij ook niet dit, de iPhone vrouwen in mijn omgeving zitten ook allemaal te facebooken.

  26. Toch wel een beetje oppassen met dit soort artikelen. Want waar hebben we het nu over? 1,7% van 5500 vrouwen = 93 vrouwen. Hoewel de groep dus zeer klein is, is deze ook nog eens opgesplitst naar het blad dat ze lezen, zoals Flair en Libelle. Maar waar hebben we het hier dan over? 15 iPhone gebruikende vrouwen die tevens de Libelle lezen? Is een dergelijke uitsplitsing naar blad wel gerechtvaardigd met een steekproefomvan van 93 vrouwen? Is die vraag aan de opstellers van het persbericht gesteld? Hetzelfde geldt voor de uitsplitsing naar leeftijd: 60% van de 15-24 jarigen… Hoe groot is die groep? Dat zou zomaar een groep van 5 vrouwen kunnen zijn. En waarom wordt die groep van 15-24 apart genoemd? Hun gedrag wijkt significant af van oudere vrouwen?

    Als je een beetje rekent leer je dat ca. 19 vrouwen zelf in staat zijn een app te installeren. 19 van 93 = 20%. Hebben we hier met een representatieve groep vrouwelijke iPhone gebruikers te maken? Als slechts 20% in staat is iets te installeren kun je verwachten dat de iPhone niet echt succesvol zal worden in België. En misschien is dat ook wel zo: misschien heeft 8,4% een blackberry… Maar die cijfers hebben we niet. Is de vraag gesteld of die 1,7% iPhonebezitters hoog of juist laag is?

    Sanoma voerde het onderzoek uit in heel België. Dus ook in het Waalse deel? Is er ook een Franstalige Flair en Libelle dan? Ofwel: klopt dat eigenlijk wel, dat ‘heel België?’.

    Nou ja, al met al levert het bij enig nadenken dus meer vragen op dan antwoorden. Vandaar dus mijn opmerking ‘een beetje oppassen met dit soort artikelen’

  27. Het mooiste aan de man is de vrouw aan zijn arm, die een iPhone in haar hand heeft…hahaha.

  28. @Joid – Het arriveerde per e-mail, ik zie het nog niet op de nieuwspagina van Sanoma zelf. Ze zullen intern wel een rapport hebben gemaakt, maar hebben dat niet openbaar gemaakt, voorzover ik weet.

    En wat die klagers betreft: ach het doet me niet zoveel. Mensen die zelf niet zoveel nuttigs bijdragen op internet, klagen het hardst. Ik vind de mening van medebloggers/concurrenten/collega’s (die snappen wat het inhoudt om dagelijks een site te vullen) veel interessanter.

  29. @Boer Koekoek – Eens, Van die 5.500 vrouwen bleven er uiteindelijk maar erg weinig over. Met die niet-iPhone-bezittende vrouwen hebben ze blijkbaar niets meer gedaan, dus ze hadden beter kunnen zeggen dat ze een steekproef van 93 vrouwen hadden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.