Apple geeft kijkje in iPhone-testlab

Apple maakte gisteren bekend dat ze 100 miljoen dollar in een testlab hebben geïnvesteerd. Een groepje van 11 journalisten kreeg een rondleiding door het geheime testlab.

apple testlabNa de persbijeenkomst op vrijdag gaf Apple een groepje van 11 journalisten van Macworld, Wired, USA Today, New York Times, Daring Fireball en andere media een rondleiding door het testlab dat ze voor meer dan $100 miljoen hebben opgetuigd. Voor het eerst liet Apple buitenstaanders rondkijken in de testruimte, waarvan zelfs Apple-medewerkers niet wisten dat het bestond (een zogenaamd ‘black lab’), laat staan dat ze het mochten bezoeken. Het lab bevindt zich aan de overkant van de straat bij het Apple-hoofdkwartier in Cupertino.

Apple leek met de rondleiding vooral te willen bewijzen dat ze het testen van de draadloze functies van de iPhone erg serieus neemt. Ruben Caballero, wireless expert en senior Apple-engineer, begeleidde de journalisten tijdens de rondleiding. Caballero kwam een paar dagen geleden al in het nieuws, toen hij volgens een artikel van Bloomberg al vroegtijdig zou hebben gewaarschuwd voor antenneproblemen van de iPhone 4.

apple-testlab

Na een aantal dubbele deuren kwam de groep journalisten terecht in een omgeving met grote hoeveelheden testapparatuur en tafels waarvan de spullen waren bedekt met zwarte stof. Er werken zo’n 40 engineers in het testlab. Eén van de ruimtes, dat volgens Caballero zo’n 1,2 miljoen dollar heeft gekost, was gevuld met blauwe schuimrubber punten zoals op de foto’s is te zien.

apple test

In een andere ruimte van het testlab heeft Apple voorwerpen die hoofd, hand en voet van de mens simuleren. De voet is bedoeld om de zender van de Nike+ te testen. Daarnaast heeft Apple een bestelbus, volgepropt met apparatuur, waarmee ze de toestellen buitenshuis testen. Engadget heeft een aardig lang ‘schoolreisverslag’ gemaakt van de rondleiding.

Op de website van Apple is nu meer informatie over het testlab te vinden. Ook is er een filmpje, dat je hieronder kunt bekijken:

Update: nu met het juiste filmpje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2010, 20:31
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.