Bier-emoji

Belgische bierbrouwers maken 60 nieuwe emoji voor bier

Belgische bierbrouwers hebben een set bieremoji uitgebracht, zodat je nu in 60 varianten kunt proosten. De extra emoji waren hard nodig, want er is officieel maar één bieremoji.

Er zijn tientallen gezichten, handen en andere emoji, maar er is slechts eentje voor bier. De federatie Belgische Brouwers, een samenwerkingsverband van bierbrouwers, hebben daarom een collectie van 60 nieuwe emoji uitgebracht, zodat je bier in het juiste glas kunt laten zien als je er met vrienden over kletst.

Bier-emoji

60 nieuwe emoji voor bier

Met die 60 emoji dekken ze nog maar een fractie af van de meer dan 100 bierstijlen, die elk hun eigen manier van presenteren in een glas hebben. Maar het is in ieder geval beter dan die ene emoji met een kruik bier, die in dezelfde vorm terugkomt in de ‘proost’-emoji.

Belgische bieren in emoji

Een opmerking over privacy: deze app werkt als extra toetsenbord. Bij het installeren moet je de app volledige toegang geven, waarbij ook tekst kan worden gezien dat je eerder met dit toetsenbord hebt getikt. Dat klinkt gevaarlijk en privacybedreigend, maar het gevaar valt in dit geval wel mee: de makers van het toetsenbord zien alleen de eerdere biertjes-emoji hebt gebruikt. Het is onmogelijk om met dit toetsenbord vertrouwelijke informatie zoals creditcardnummers en huisadressen in te tikken.

De Belgische bierbrouwers schrijven in een persbericht:

Het idee komt van de Belgische Brouwers, die met dit project de fierheid op ons bier willen stimuleren. De federatie vond al langer dat ons erfgoed zijn verdiende plaats mocht opnemen in de digitale wereld. Liefst 60 Belgische biermerken speelden in op de oproep van de federatie, wat resulteerde in een mooie verzameling minibiertjes. Alle biersoorten zijn vertegenwoordigd, gaande van een frisse pint tot een authentieke lambiek.

Het gaat om niet-officiële emoji, dus de afbeeldingen zullen helaas niet in alle apps werken. Ook zul je in sommige apps merken dat niet een emoji, maar een plaatje wordt gestuurd, soms in een veel groter formaat. Bij ons werkte het ‘plakken’ van de emoji het beste in iMessage. In Facebook Messenger krijg je een erg groot plaatje en in WhatsApp krijg je een zwarte achtergrond. Dit hadden de makers wel iets mooier kunnen oplossen. Het werkt minder mooi dan de ‘echte’ emoji-toetsenborden. Je kunt de collectie downloaden in de App Store, via de link onderaan dit artikel.

Eerder probeerde Guinness al via het Unicode Consortium een ‘stoutmoji’ te introduceren, voor de liefhebbers van donker bier. Dat is tot nu toe niet gelukt, ondanks het feit dat er regelmatig nieuwe emoji bij komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2016, 14:58
Categorie Apps
Onderwerpen belgie, belgisch, belgische apps, bier

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.