Man met smartphone

Reacties voor: Beeper Mini voor iMessage op Android werkt weer, nu via Apple ID (maar voor hoelang nog?)

Beeper Mini is een app om iMessage op Android te gebruiken terwijl je toch blauwe tekstbalonnen krijgt. De app werkt met versleutelde berichten en is veilig te gebruiken. Inmiddels is er een strijd gaande tussen Apple enerzijds en de makers van Beeper Mini anderzijds.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Uiteindelijk lijkt het nog steeds om de kleur van de ballonnen te gaan. Ik begin mij serieus af te vragen wie hier nou zo’n probleem mee heeft.

    • Het gaat natuurlijk niet om de kleur maar om de functionaliteit. Alleen de kleur is een representatie van een keiharde wel of geen goede ervaring (lees: wel alle extra functies of niet).

      Met deze app stuur je letterlijk een iMessage bericht naar de servers van Apple, waardoor je foto’s in originele kwaliteit kunt sturen, in groepschats met iPhone bezitters kunt zitten en reageren met quick reactions of een thread.

      Wel erg mooie toevoeging voor Android gebruikers, helemaal als ze ook sms aan deze app toevoegen. Dan is er één app voor alle communicatie dat buiten de servers van Google of Meta om gaat. Wel via die van Apple natuurlijk. En dit moet niet geblokkeerd worden..

      • Je gaat er wel heel gemakkelijk aan voorbij dat er ongeoorloofd van de servers van Apple gebruik wordt gemaakt en dat Apple alleen daarom al het volste recht heeft om de boel te blokkeren. Ik wacht wel tot Apple zelf RCS gaat toevoegen aan iMessage. Scheelt ook weer een abonnement er bij.

        • Natuurlijk hebben ze dat recht, maar het is wel een mooie toevoeging.
          Ik denk dat Ro bedoelt dat dit niet ‘zou moeten worden geblokkeerd’.
          RCS is overigens gewoon een uitgebreidere versie van SMS, dus nog steeds niet alle functionaliteit, groene ballonnetjes, en, voor veel mensen hogere kosten (ivm kosten voor SMS).

          En voor zover ik weet is iMessage nog ‘under investigation’ voor wat betreft de DMA. Als iMessage niet wordt gezien als ‘gatekeeper’, dan hoeft Apple compatibiliteit met RCS niet toe te voegen.
          Ik vraag me af of ze dat dan gaan doen.

  2. (Red.) Beeper Mini werkt niet meer, we hebben het artikel daarom bijgewerkt.

  3. (Red.) Apple heeft Beeper Mini bewust geblokkeerd en belooft dat in de toekomst te blijven doen.

  4. (Red.) Artikel bijgewerkt dat de app weer werkt.

  5. Als die mensen met een Android telefoon zo graag iMessage willen gebruiken moeten ze een iPhone kopen

  6. Voor iedereen die niet snapt waarom dit zo’n “big deal” is, raad ik deze video van MKBHD aan: https://www.youtube.com/watch?v=BuaKzm7Kq9Q

    In Amerika speelt iMesssage een veel grotere rol dan hier in de EU. 1-op-1 tekstberichten hebben alleen een ander kleurtje (“green text”). Maar er is meer aan de hand:

    Video’s en foto’s worden nog via het oude MMS protocol naar android gebruikers gestuurd, de kwaliteit daarvan is natuurlijk bagger.

    Groepschats werken niet lekker als er een “green text” in zit.

    Status: mensen zien “green text” als lagere status.
    https://www.reddit.com/r/Tinder/comments/xfr5sm/she_actually_blockedunmatched/?rdt=48626

  7. Ipad al verkocht en geruild voor een top Samsung tablet
    Macbook verkocht en weer lekker verder met een Windows laptop en desktop
    En na het lezen van dit soort nieuws begin ik een onaangenaam schaamte gevoel te krijgen dat ik nog een iphone en apple watch heb, Sinds het overlijden van Steve Jobs heb ik het gevoel dat we meer met een Meta variant dan met Apple te maken hebben.
    Zeer ongezonde concurrentie technieken, hebberig tot op het bot en constant onzin verkopen over nieuwe uitvindingen die allang op de markt zijn.
    Het enige waarom ze dit kunnen is omdat er een miljard discipelen op deze aardkloot rondlopen die Apple spul verheerlijken en dat ook zullen verdedigen, alsof het een religie uit het midden oosten is. Soms wordt je er bang van hoe fanatiek dat is. En het gaat alleen maar om een hoopje elektronica wat voor het meest nog niet eens door Apple zelf geproduceerd wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.