Bean's Quest is Apple's gratis App van de Week

Klassiek platformspel Bean’s Quest is Apple’s gratis App van de Week

Hyperactief Mexicaans boontje rent, springt en verzamelt juwelen in een wereld die als twee druppels water lijkt op Super Mario. Het klassieke platformspel Bean's Quest is Apple's gratis App van de Week.

Bean's Quest is Apple's gratis App van de WeekBeter goed gejat dan slecht bedacht. Apple’s keuze voor App van de Week is deze week gevallen op Bean’s Quest, een spelletje dat als twee druppels water lijkt op een spelletje dat we allemaal kennen: Super Mario. Maar zoals de naam van het spel al doet vermoeden speel je niet als de Italiaanse loodgieter, maar als boon. Een hyperactief Mexicaans boontje. Het spel kost normaal gesproken 3 euro, maar je downloadt het deze en komende week geheel gratis.

Renspel Bean’s Quest blijkt nog best lastig

Bean’s Quest is een klassiek platformspel, compleet met pixelachtige graphics. De wereld trekt automatisch aan je voorbij en het boontje springt helemaal vanzelf. Het enige dat je hoeft te doen is sturen. De bediening is eenvoudig en werkt met pijlen op het scherm, al blijkt het in de praktijk nog best lastig om je doel te halen. Onderweg verzamel je juwelen en kom je vijanden tegen waarop je, net als in Super Mario, kunt springen. Uiteraard zijn er ook de welbekende obstakels die je moet ontwijken. In onderstaande video zie je hoe het werkt.

Ook voor Mac
Bean’s Quest is geschikt voor iPhone, iPad en iPod touch en vereist minimaal iOS 8. Begin deze maand is het spelletje bijgewerkt voor 64-bit-apparaten, dus het blijft gewoon werken als Apple in een volgende iOS-versie 64-bit de standaard maakt. Bean’s Quest bevat verder geen extra in-app aankopen. Mocht je na het spelen van de iOS-versie van Bean’s Quest de smaak te pakken hebben, dan is er ook nog een Mac-versie. Die heeft nog wel de reguliere prijs van 3 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2017, 19:00
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.