Reacties voor: ‘Reclame naar smartphones sturen werkt niet’

Reclame naar smartphones sturen als je op een bepaalde locatie bent, blijkt niet de werken. De toepassingen van beacons zijn daarom realistischer geworden.
Lees het complete artikel → ‘Reclame naar smartphones sturen werkt niet’

Reacties: 9 reacties

  1. Een bijbehorende mobiele app signaleert als er iemand in de buurt is en stuurt vervolgens berichtjes naar de telefoon. Uiteraard gebeurt dat alleen als jij er toestemming voor hebt gegeven

    En hoe geef je hier dan toestemming voor, of neem je de toestemming weer weg?.
    Ik wil geen reclame op mijn telefoon winkels hoeven niet te weten dat ik er ben, nou en dan betaal ik maar 50 cent meer voor een bak koffie boeit mij niet.

    Ik zie al genoeg reclame onderweg en op tv, ik hoef het ook niet nog eens op mijn mobiel.

  2. Origineel geplaatst door Dennis
    En hoe geef je hier dan toestemming voor, of neem je de toestemming weer weg?

    Geen paniek 🙂

    Het werkt meestal zo: jij installeert een app, bijvoorbeeld die van Frietkoning (willekeurig voorbeeld). Bij de installatie geef je aan dat je reclame op basis van je locatie wilt toestaan. Wil je dat niet, dan geef je geen toestemming.

    Wil je later geen notificaties meer, dan kun je twee dingen doen. Via de instellingen van de app geef je aan dat je geen aanbiedingen meer wilt ontvangen. Of: je geeft via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen aan dat de Frietkoning-app je locatie niet meer mag tracken.

    Gelukkig is het wel zo goed geregeld, dat je altijd zelf toestemming moet geven. Dat dwingt Apple ook af bij ontwikkelaars.

  3. Hm. Mooi dat je eerst toestemming moet geven, maar het hele gebeuren vind ik wel opdringerig. Is dit nu echt een verbetering, vraag ik me af. In musea kun je ook vaak een audio-apparaat krijgen, waarmee je het zelf kunt regelen. Dat is prettiger dan ongevraagd berichtjes krijgen.

  4. @Gonny van der Zwaag: Ah oke dan snap ik het locatievoorziening staat zo goed als uit, zelfs voor whatsapp staat het uit.
    Dus als ik gewoon voor apps aangeef jij mag geen locatie, dan zal die bluetooth reclame ook niet werken.

    ja het is dat ik een apple watch heb anders stond bluetooth sowieso uit 🙂

  5. Origineel geplaatst door Johan
    Hm. Mooi dat je eerst toestemming moet geven, maar het hele gebeuren vind ik wel opdringerig. Is dit nu echt een verbetering, vraag ik me af. In musea kun je ook vaak een audio-apparaat krijgen, waarmee je het zelf kunt regelen. Dat is prettiger dan ongevraagd berichtjes krijgen.

    Volgens mij begrijp je het dan nog steeds niet. Bij zo’n museum zou je dan bijvoorbeeld de museum-App downloaden en die toestemming geven om je op gepaste tijden info (audio, plaatjes, video, Interactive website) te geven. Veel beter dan een simpele audiospeler met een ranzige koptelefoon…

  6. Het gebeurt wel in bepaalde apps. Zoals swarm of waze. Dit gaat wrs niet op bazis van de ibeacons? Of vergis ik me?

    Voorbeelden zoals een verzekeringsmaatschappij in de buurt of autoverkoper, koffiezaak met bepaalde kortingen en aanbiedingen.

  7. Dat eerst toestemming geven is prima, dat zouden ze op TV ook moeten doen. Wat Dennis al zegt, er is onderweg en op tv al veel te veel reclame, dus niet ook nog eens op je mobiel.

  8. @Bikey: Maar wat vangt die museum-app op van jouw apparaat? Lees jij privacyvoorwaarden van apps wel eens?
    Ik heb liever een audio-apparaat van het museum dat niets met mijn smartphone te maken heeft. De info die een app geeft kan net zo goed op een apparaat van het museum worden gezet.

  9. Ligt aan de manier van toepassing. Bij Coop Lubbers Groningen wordt er gretig gebruik van gemaakt door de studenten ook NFC is hot!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.