Close-up van de Touch Bar op de MacBook Pro.

Meer apps met Touch Bar-ondersteuning op komst dankzij Electron

Dankzij Electron kunnen meer softwareontwikkelaars hun apps geschikt maken voor de Touch Bar. Het gaat om zo'n 300 apps die al gebruik maken van Electron.

Baal je dat de Touch Bar op de MacBook Pro nog niet zoveel kan, vooral als het om open source-software gaat? Dan kun je alvast uitkijken naar een tweede golf aan Touch Bar-geschikte apps, dankzij een nieuwe functie bij Electron. Heel wat softwareontwikkelaars maken gebruik van Electron voor hun desktop- en webapps, waaronder Basecamp 3, Discord, Ghost, Hyper, Docker’s Kitematic, Mattermost, Simplenote van Automattic, Slack, Tidal, Tweeten en WordPress.com.

Close-up van de Touch Bar op de MacBook Pro.

Electron zorgt voor meer Touch Bar-apps

Grote bedrijven zoals Adobe, Google en Microsoft hebben hun apps al (deels) aangepast voor de Touch Bar en dat geldt ook voor enkele kleinere ontwikkelaars. Maar er is nog genoeg werk te doen. Vijf maanden na de introductie is de meerderheid van de software nog niet aangepast. Daar kan dankzij Electron nu dus verandering in komen. Electron heeft een betaversie van de software uitgebracht, waarmee ontwikkelaars Touch Bar-functies kunnen inbouwen in bestaande apps die gebruik maken van de tool.

Zo kunnen ze met de Touch Bar API knoppen, labels, popovers, kleurkiezers, schuifknoppen en meer gebruiken op de Touch Bar. Deze worden dynamisch bijgewerkt en reageren op interactie. In een blogpost is meer hierover te lezen. Op GitHub is Electron een van de meest populaire projecten, gemaakt door GitHub zelf. Het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in de tekstverwerker Atom, dus ook bij die app kunnen we snel een update met Touch Bar-ondersteuning verwachten.

In totaal zijn er meer dan 300 apps die gebruik maken van Electron. Voor Hyper was er al een plugin uitgebracht, die zorgt voor Touch Bar-functies. Hopelijk wordt de Touch Bar daardoor nog nuttiger voor mensen die al de nieuwste MacBook Pro hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2017, 9:20
Categorie Apps
Onderwerp touch bar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.