Bagel

De rolmaat van Bagel is allesbehalve analoog

Niets ontkomt er aan, bijna alles wordt tegenwoordig slim en digitaal. Zo ook meetlinten, te beginnen met de Bagel.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Vrijwel alles heeft tegenwoordig een digitaal tintje. Zelfs de rolmaat blijft niet analoog meer, want de makers van de Bagel zagen slimme opties voor het meetlint.

Bagel-rolmaat

Ook de rolmaat wordt slim, bewijst Bagel

De Bagel is zeker niet de eerste digitale rolmaat met app, want eerder kwamen ook Leica en Bosch met een soortgelijk idee op de proppen. De Leica Disto was zelfs een tijdje verkrijgbaar in de Apple Store. Toch pakt Bagel het anders aan: deze rolmaat ziet er niet uit als een langwerpige afstandsmeter met laserstraal, maar grijpt terug op het bekende design van de rolmaat. Er zit dan ook een echt meetlint in, zodat je de Bagel ook kunt gebruiken om je taille-omtrek te meten. Bovendien kun je dankzij een wieltje ook ronde en grillig gevormde lengtes meten.

De Bagel heeft drie verschillende meetinstellingen, je kunt afmetingen bewaren, je eigen stem opnemen en zelf data synchroniseren met de bijbehorende iPhone-app.

Naast het traditionele meetlint heeft de Bagel ook een koord (dus geen metalen plaat meer waar je je vingers aan snijdt), dat je uittrekt tot ongeveer drie meter. Hiermee kun je bijvoorbeeld een kast opmeten. Op de Bagel zelf komt vervolgens te staan om welke afstanden het gaat.

De Bagel heeft daarnaast een wiel, dat je kunt gebruiken om objecten met bijvoorbeeld ronde hoeken te meten. De rolmodus gaat tot ongeveer tien meter. Laatste optie is een laserpointer, speciaal voor dingen die ver weg zijn of waar je moeilijk bij kunt. Deze meetoptie gaat tot ongeveer vijf meter.

Bagel-app

Met de voicememo kun je na het meten zelf inspreken wat je precies hebt opgemeten, als geheugensteuntje voor later. Die gesproken tekst wordt automatisch omgezet naar een geschreven variant zodra je het apparaat synchroniseert met je iPhone. Synchroniseren gaat via een Bluetooth-verbinding.

In de mobiele app kun je vervolgens al je metingen doorzoeken, maar ze ook exporteren via CSV naar je computer. Handig als je bijvoorbeeld de voortgang van je dieet wilt bijhouden: meet jezelf regelmatig op, maak een grafiek en je ziet de verschillen.

De Bagel staat nu op Kickstarter, waar de makers 30.000 euro willen ophalen. Voor 69 dollar (early bird bijna uitverkocht, daarna 79 dollar) heb je er één, inclusief USB-kabel maar exclusief verzendkosten. Zodra ze in de winkel komen, wordt de Bagel 45 procent duurder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2016, 18:08
Categorie Accessoires
Onderwerp accessoire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.